Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
Varlığından tam emin olmadığım bir şey olduğunu belirterek baslayayım.
+ Biraz kişisel olsa da varlığı herkese yarar.

Normalde bir konu yayınlandığında 1 saatlik düzenleme izni olur. İmla hatalarını düzeltmeye yeterli ancak bir sebepten ekleme veya düzenleme yapılması gerektiğinde yetersiz geldiği oluyor.
En son rehber yapmaktan soğuttuğundan alternatif bir şey aklıma geldi.

Gönderileri zamanladığımızda yayın tarihine kadar sadece biz görüyoruz. Bu sırada, o tarihe kadar düzenlememize imkan sağlanması çok verimli olur.
Benim aklıma şu kullanım şekilleri geldi.
  • Ön izleme de gözükmeyen ancak konuda gözüken bugları toparlamak.
  • Yukarıdaki ile aynı mantıkta sayfa düzenini görmek.
  • İmla hatalarını daha rahat toparlamak.
  • "Taslağa kaydetme" dışında alternatif save point olarak kullanmak.
  • "Konu başlıkları" kısmındaki bugları toparlamak (ön izleme kısmında konu başlıkları gözükmüyor)
  • Bir ihtimal Moderatör kurallara aykırı bir şey görürse önüne geçebilir.
  • Konu sayfasının çökmesi/kasması durumuna erken müdahale edilebilir.
  • Resim ve bağlantıları optimize edebiliriz.
  • Taslak sisteminde var mi bilmiyorum; Zamanlanmış gönderiyi farklı cihazdan düzenleyebiliriz.
Misal 1 ay sonrasına zamanlayıp rahat rahat takilabilirim. Çok erken biterse rapor yollarım.

"Moderatör onayı" konusunda;
Konu yayınlanmadan hemen önce onaylansın (erken yayınlama isteği de dahil).
Bu sayede her düzenlemeyi takıp etmek zorunda kalmaz, final hâlini onaylar.
O onaylandıktan ve konu yayınlandıktan sonra 1 saat süre devam edebilir. O süre artık sadece fix için kullanılır konu zaten toparlanmış şekilde yayınlandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de faydalı ama atıyorum iki kişi tartışıyor ve kişilerden birisi cümleyi cevaplamak yerine sadece etiketleyip cevap veriyor diyelim. Hal böyle iken haksız olan kişi cümleleri sonradan değiştirip, haklı olan kişiyi haksız duruma düşürebilir. Aklıma ilk gelen şey bu oldu, suistimal ederler yani.

NOT: Ben cevap verme kısmını düzenlemekten bahsetmiştim, siz sanırım sadece konu düzenlemeyi kastetmişsiniz. Yanlış anlamışım, pardon. :D

Bence de faydalı ama atıyorum iki kişi tartışıyor ve kişilerden birisi cümleyi cevaplamak yerine sadece etiketleyip cevap veriyor diyelim. Hal böyle iken haksız olan kişi cümleleri sonradan değiştirip, haklı olan kişiyi haksız duruma düşürebilir.

Aklıma ilk gelen şey bu oldu, suistimal ederler yani.
Gönderilen kastım konunun kendisi, konuya gelen yorumlar değil.
Kaldı ki şuan bu dediğini yapabiliyoruz (mod lara yakalanmazsak)
Benin dediğim şey çok başka. Zamanlanmış gönderiyi yayına alınana kadar serbestçe düzenleme olayını diyorum.

Gönderilen kastım konunun kendisi, konuya gelen yorumlar değil.
Kaldı ki şuan bu dediğini yapabiliyoruz (mod lara yakalanmazsak)
Benin dediğim şey çok başka. Zamanlanmış gönderiyi yayına alınana kadar serbestçe düzenleme olayını diyorum.
Hızlı cevaplamışsınız, yazımı düzenlemiştim sorun yok.