Doğru, OTG adaptörü de teknik olarak bir dönüştürücü zaten. Benim anlatmaya çalıştığım şey şu tek bir OTG adaptörüyle hem güç hem veri aynı anda çalışmaz, çoğu desteklemez bunu. O yüzden en sağlıklı çözüm: Gpıo'dan 5V + gnd ver, OTG adaptörden de USB cihazlarını bağla. Hem güç hem veri sorunsuz çalışır, düz mantık.
Sahip olduğum Zero 2W header lehimli olmadığı için sağlıklı olmayan çözümden ilerlemem gerekecek gibi. Acep kart tümden mi bozulur?

Eğer gpıo pinlerine lehim yapamayacaksan, evet mecburen data portu üzerinden güç vermeniz gerekecek. Eğer header alıp lehimlerseniz dediğim çözümü kulanabilirsiniz.
Sıkıntıyı çözdüm aslında güç portu bozulmamış sadece microsd karta pi os kurulu olmadığı için çalışmıyormuş o da algılamama sorunu yapıyormuş.

Sıkıntıyı çözdüm aslında güç portu bozulmamış sadece MicroSD karta Pi OS kurulu olmadığı için çalışmıyormuş o da algılamama sorunu yapıyormuş.

Adınıza çok sevindim, en azından port bozulursa ne yapıcağınız ile alakalı bilgi edinmiş oldunuz. E hadi hocam geçmiş olsun iyi kulanmalar dilerim.