hovarda 54

Üstün
Yer
Samsun
Merhaba Zerotier kullanmasını bilen var mı? Kendi ana bilgisayarımda Windows kurulu VMware'ye Linux server kurdum sonra Zerotier ağına bağladım izinleri verdim kendi aralarında ping atıyor SSH bağlantısı yapıyorlar ama dış dünyaya açık değil ben bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede çözemedim yardımcı olabilecek var mı?

Dokümanda bir yazı görmüştüm şimdi bulamadım eğer başarılı olursa bu komut çalışır yazıyor ama bende hata veriyor.

444.webp

Bendeki hata böyle.

C:\Windows\system32>ping -c 5 10.147.xxx. xx
Bad Value for option -C.

Merhaba,

Eğer Windows kurulu bir cihaz üzerinden ping atmak istiyor isen ping -n 5 40.147.xxx olarak deneyebilirsin. İlgili ping -c parametresi UNIX tabanlı parametredir.

Hocam başarılı şekilde ping atıyor ama portlar kapalı görünüyor ve kurduğum VPN çalışmıyor neden olabilir?

Merhaba,

Ping alması Port'un çalışmasını göstermez. İlgili cihazın ıcmp isteklerine yanıt verdiği anlamına gelir. Portlar kapalı görünüyor ise ilgili sunucuda ilgili portların açık olduğuna ve gelen isteklere yanıt verdiğine emin olmanız gerekmektedir. Kurduğun VPN'ın çalışmaması farklı sebeplerden olabilir belki konfigürasyon tarafında bir sorun olabilir veya servis gibi bir uygulaması mevcut ise servisi aktif olmayabilir. Bunların kontrol edilmesi gerekmekte.

Merhaba,

Ping alması Port'un çalışmasını göstermez. İlgili cihazın ıcmp isteklerine yanıt verdiği anlamına gelir. Portlar kapalı görünüyor ise ilgili sunucuda ilgili portların açık olduğuna ve gelen isteklere yanıt verdiğine emin olmanız gerekmektedir. Kurduğun VPN'ın çalışmaması farklı sebeplerden olabilir belki konfigürasyon tarafında bir sorun olabilir veya servis gibi bir uygulaması mevcut ise servisi aktif olmayabilir. Bunların kontrol edilmesi gerekmekte.

Sunucuda ufw komutuyla port açtım ama portchecker da kapalı görünüyor.

Şu an zerotier açık IP adresini arama yerine yazıyorum kendi bilgisayarımda Apache kurduğumu görebiliyorum ama telefonun internetiyle IP adresini denediğimde görmüyor.

22.webp

Son düzenleme:
Modemden Apache için 80 portunu dışarı açıyor musun? Eğer modemden port açmazsan dışarıdan o ağa bağlanamazsın.