Arkadaşlar bir video izliyorum. Kafam çok karışıyor. Yapacağım şeyleri unutuyorum. Mesela dün bir şey yaptığımı hatırlamakta zorluk çekiyorum. Aklıma çok şey geliyor. Hep kafam karışıyor. Zihin açıcı vitaminler görmüştüm. Eczanede. İşe yarar mı?
Detaylar
Kim cevapladı?25457
Uzman
Doktora gidin gerekirse o size vitamin verir.Arkadaşlar bir video izliyorum. Kafam çok karışıyor. Yapacağım şeyleri unutuyorum. Mesela dün bir şey yaptığımı hatırlamakta zorluk çekiyorum. Aklıma çok şey geliyor. Hep kafam karışıyor. Zihin açıcı vitaminler görmüştüm. Eczanede. İşe yarar mı?
Kafaya göre vitamin alınmaz.
sndwchmaker
Yetkin
Zihin açıcı vitamin derken neyi kast ediyorsunuz? Ben de bir dönem dikkat dağınıklığı yaşamış biri olarak B12 ve magnezyum takviyeleri almıştım. Ayrıca Omega 3 de kullanıyordum. B12'nin fazlası kolaylıkla idrar yoluyla atılabildiği için takviye olarak almanızda bir sakınca olacağını sanmıyorum. En azından ben göremedim. Magnezyum için günlük diyetinizi takip ederek aşağı yukarı ne kadar magnezyum aldığınızı hesaplayarak geri kalanını takviye olarak alabilirsiniz. Biraz tuzlu olsa da beyin için en iyi olanı Magnezyum L-Treonat.
Tabii ki doktorunuza danışabiliyorsanız danışmanız en sağlıklısı olur.
Tabii ki doktorunuza danışabiliyorsanız danışmanız en sağlıklısı olur.
GotuKola veya Ginkgo biloba kullanabilirsiniz, ancak daha derin bir neden olup olmadığını anlayabilmeniz için öncelikle tam hemogram ve vitamin değerlerinizi ölçtürmeniz gerekir. Daha sonra selenium çinko veya b vitamini varyasyonlarını değerlendirebilirsiniz. Doktor tavsiyesi ile tabii ki.