Hangi psikolojik hastalık sizde var?

• Anksiyete bozuklukları

Oy: 27 65,9%
  • Unipolar depresyon

Oy: 2 4,9%
  • Bipolar bozukluk

Oy: 5 12,2%
  • Hiperaktivite bozukluğu

Oy: 3 7,3%
  • Panik bozukluk

Oy: 1 2,4%
  • TSSB - Travma sonrası stres bozukluğu

• Şizofreni (Hebefrenik, rezidüel, paranoid, katatonik)

• Benlik Yitimi

Oy: 3 7,3%
  • Hipokondriya (Hasta olmaktan korkma hastalığı)

Oy: 1 2,4%
  • Distimi

• Somatik sanrı

Oy: 0 0,0%
  • Diğer...(Geriye ne kaldığını bilmiyorum)

Oy: 5 12,2%

• Oy verenlerin toplamı
    41
Bu arada anket biraz daha derli toplu gruplanabilirdi, distimi zaten kroniklesmis depresyon demek ayri olarak koymaya gerek yoktu depresif bozukluklar olarak direkt siniflandirma yapilabilirdi, somatik sanri dogrudan rahatsizlik degil sadece bir semptom ve anketteki diger rahatsizliklarla beraber gorulebilen bir sey.

Anksiyetenin bu kadar oy almasi sasirtmadi.

İlaçla tedavi edilemeyen dirençli depresyon, mani ve şizofreni tedavisinde kullanılıyor. Anestezi verilerek yapılıyor kafana belirli aralıklarla elektrik veriyorlar, haftada 2 kez falan yapılıyor psikiyatri hastanelerinde oluyor ortalama 8-9 seans oluyor, bende herhangi bir yan etkisi olmadı, sadece birkaç ay boyunca bazı detayları hatırlamayabilirsin ama çok da önemli değil. Tabii kendin isteyerek yaptırabileceğin bir şey değil gerekliyse yaparlar ama dediğin gibi İlaçla yıllardır geçemeyen bir dirençli depresyonun varsa çok kötüysen günlük işlerini halledemiyorsan muhtemelen bu tedaviyi sana da uygulayabilirler. Bir görüş bence buradan bir şey diyemem hastalığının şiddetini bilmiyorum ama senin depresyonun dirençli depresyonsa, yani ilaç kullanımın yıllardır bir işe yaramamışsa bir mucize olmadığı sürece bundan sonra da yaramayacaktır. Bir de bunun dışında dirençli depresyonlar için Ketamin infüzyon tedavisi var bu tedaviyi de çok az hastane yapıyor yine Npistanbul hastanesinde var. Bu ilaç da pahallıdır ama tam bir şey söyleyemem bunun hakkında pek bir bilgim yok kaç seans yaparlar bilmiyorum. İstanbul'da yaşıyorsanız gidip Npistanbul bir de sanırım Moodist hastanesinden bilgi alabilirsiniz.

Hocam şehir dışındaysa yatış gerektirir diyorum zaten. Yatış olunca çok daha pahalı oluyor o yüzden söyledim.

Şizofrenim aşırı derecede yok fakat anksiyete ve depresyon çok fazla. İstanbul Bahçelievler Memorial Hastanesi'ne gidiyorum. Sabah akşam ve gece ilaç alıyorum.

Şizofrenim aşırı derecede yok fakat anksiyete ve depresyon çok fazla. İstanbul Bahçelievler Memorial Hastanesi'ne gidiyorum. Sabah akşam ve gece ilaç alıyorum.
Hocam dediğim gibi buradan kesin bir şey söyleyemem, buradaki önemli husus ilaç tedavisine dirençli bir hasta olup olmadığınız buna psikiyatristiniz karar verir, zaten bu tedaviler psikiyatristlerin onayı ve gözetimi altında yapılır benim veya herhangi birinin önerisinin bir önemi yok, son çaredir de diyebiliriz bir noktada. İlaçlarla uzun süreli kullanımda düzelme sağlanamadıysa bu tedaviler hakkında psikiyatristinize danışabilirsiniz. Bir de Tmu tedavisi var ben 28 seans yaptırdım herhangi bir etkisi olmadı ama bazı depresyon hastalarında bu da işe yarıyor, yine de ekt veya ketamin infüzyon tedavisi kadar etkili bir tedavi yöntemi değil.