Great Eagle

Yetkin
Arkadaşlar bugün ziraat hesabı açmak için şubesine gittim fakat otomatik ödeme talimatı vermem gerektiğini söylediler. Bende kabul etmedim. Daha önce böyle bir zorunluluk yoktu otomatik ödeme talimatı vermeden bireysel hesap açmamın bir yolu var mı?

Bu yöntem ile yine aynı ödeme talimatı verilmek zorunda. Ödeme talimatı verilip hesabı açınca iptal etmesi en mantıklısı.
Ben online görüşme ile birden fazla banka müşteri oldum. Hiç birinde bu talimatı vermedim. Demek ki Ziraat Bankası'na özel bir şart bu.

Ben online görüşme ile birden fazla banka müşteri oldum. Hiç birinde bu talimatı vermedim. Demek ki Ziraat Bankası'na özel bir şart bu.

Ben Ziraat Bankası için vermedim ama Kuveyt Türk için vermek zorunda kalmıştım. Kafalarına göre bile seçiyor olabilirler.

Yine şubeye gidip mi iptal ediyoruz?
Hayır. Ödeme talimatları veya faturalar sekmesine düşer. Sonra oraya girip iptal edilir.

Ben Ziraat Bankası için vermedim ama Kuveyt Türk için vermek zorunda kalmıştım. Kafalarına göre bile seçiyor olabilirler.

Hayır. Ödeme talimatları veya faturalar sekmesine düşer. Sonra oraya girip iptal edilir.
Anladım hocam çok teşekkürler bilgi için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Banka personelleri bu durum karşısında anladığım kadarıyla puan vesaire bir şey kazanıyorlar. Mesela biz bir bankada kasa kiralamak istemiştik ancak "Kasa sigortası, 3 adet otomatik ödeme talimatı, bankadan kredi kartı" gibi şeyler almamızı zorunlu tutmuşlardı. Sonuç kasayı kiraladım ama denilenleri yapmadım.
Ben bunun doğru olduğunu düşünmemekteyim.
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/musteri-iliskileri/iletisim-formu bu adresten şikayet talebi oluşturun bence.

Bizim bankada yapıyor emekli maaşı + otomatik ödeme talimatı ikramiye yükseltiyorlar filan birçok bankada var.