Daha dün Amazon üzerinden ürün satın aldım. Bugün Bershka ve zincirwear üzerinden ürün almaya çalıştığımda ödeme reddediliyor. Müşteri hizmetlerine bağlanmak istiyorum fakat bağlanamıyorum.
Düzenleme: Saçma sapan bir şekilde 4. denememde onayladı. Nefret ediyorum senden Ziraat Bankası.
- Ödeme işlemlerinizin reddedilmesinin birkaç nedeni olabilir. İşte bu durumu çözmek için kontrol etmeniz gereken adımlar:
1.
Hesap Kontrolü:
- Ziraat Bankası hesabınızda yeterli bakiye olup olmadığını kontrol edin.
2.
Kısıtlamalar:
- Banka kartınızın veya kredi kartınızın uluslararası işlemlere kapalı olup olmadığını öğrenin. Bu durumu Ziraat Bankası'nın online bankacılık uygulaması üzerinden kontrol edebilirsiniz.
3.
Kullanım Limitleri:
- Kartınızın harcama limitlerini aşmadığınızdan emin olun. Özellikle online alışveriş limitinizi kontrol edin.
4.
Güvenlik Uygulamaları:
- Bankanızın uyguladığı güvenlik önlemleri nedeniyle bazı alışverişleriniz reddedilmiş olabilir. Yine, bankanızın mobil uygulamasında güvenlik ayarlarını gözden geçirin.
5.
Tarayıcı veya Uygulama Sorunları:
- Farklı bir tarayıcı veya uygulama kullanmayı deneyin.
- Mümkünse önbelleği temizleyin veya tarayıcı uzantılarını devre dışı bırakın.
6.
VPN veya Proxy Servisleri:
- Eğer bir VPN veya proxy kullanıyorsanız, bunu devre dışı bırakmayı deneyin. Bu tür hizmetler bazen işlemlerinizi etkileyebilir.
7.
Son İşlemler:
- Daha önce denediğiniz işlemlere ait herhangi bir işlem (iptal veya iade) ile ilgili limitler veya engeller var mı kontrol edin.
8.
Banka ile İletişim:
- Müşteri hizmetlerine ulaşmanın zor olduğunu belirttiniz. Alternatif olarak bankanın resmi web sitesinden online destek veya sosyal medya kanallarını kullanarak iletişime geçmeyi deneyin.
Sorun devam ederse, daha fazla yardımcı olabilmemiz için hata mesajlarını veya aldığınız tepkiyi belirtirseniz daha spesifik önerilerde bulunabilirim.