20951

Başarılı
Önceden, eski okulumda bayağı fazla zorbalık gördüm.

Yarın okul açılıyor. Özel bir meslek lisesi, ad vermeyeceğim. Baştan zorbalığı engelleyebilir miyim? Gerçekten gelemiyorum ve bende travma bıraktı...

Korkmaya gerek var mı? Neler yapabilirim? Engellenebilir mi?

Emin ol uzunca bir süre hayatın boyunca hep zorbalarla karşılaşacaksın. Oturup sineye çekme sadece görmezden gel boyutunun fazlaya gideceğini düşünmüyorum. Yine okul değişmeyi düşünebilirsin. Fakat unutma zorbalığın en temeli özgüvensizliktir. Bir iki densizin senin özgüvenini düşürmesine izin verme onlara kaynak sunma. Emin ol daha çok küçüksün 1-2 seneye hatırlayamayacağın bir şeyi kendi kafanda büyütme bu kadar.

Emin ol uzunca bir süre hayatın boyunca hep zorbalarla karşılaşacaksın. Oturup sineye çekme sadece görmezden gel boyutunun fazlaya gideceğini düşünmüyorum. Yine okul değişmeyi düşünebilirsin. Fakat unutma zorbalığın en temeli özgüvensizliktir. Bir iki densizin senin özgüvenini düşürmesine izin verme onlara kaynak sunma. Emin ol daha çok küçüksün 1-2 seneye hatırlayamayacağın bir şeyi kendi kafanda büyütme bu kadar.

Biri zorbaladığında bir şey demeden tepki vermeden kenara çekilmek iyi bişimi mesela?

Açtığın konuyu okudum. Liseye geçiyorsun sanırım böyle keko tipler asıl lisede olur, herkesle muhatap olma.

En azından özel okul.

Biri zorbaladığında bir şey demeden tepki vermeden kenara çekilmek iyi bişimi mesela?
Fena değil, çok da çekinik olma ama sınırı aşarsa ailevi küfür vs yada zorbalık seviyesine göre cevabını ver elbette. Benim dediğim gibi özgüvensiz durmasan yeterli aslında.

Psikolojim bozuldu biraz özgüvensizlik var. Ama destek alıyorum yandan yani.
Arkadaşın da dediği gibi liseye özgüvenli gir ve arkadaş edin. Aynı sınıfta 4 sene geçireceksin çoğu arkadaşınla emin ol hayatta en özleyeceğin yıllar olabilir. Fazla kafaya takma fazla düşünme çoğu şeyi tüm bu sorunların temelinde bu overthink olayı yatıyor olabilir.

Arkadaşın da dediği gibi liseye öz güvenli gir ve arkadaş edin. Aynı sınıfta 4 sene geçireceksin çoğu arkadaşınla emin ol hayatta en özleyeceğin yıllar olabilir. Fazla kafaya takma fazla düşünme çoğu şeyi tüm bu sorunların temelinde bu overthink olayı yatıyor olabilir.

Duruşum bile değişecek mesela kambur yerine dik durmak vs. yani çok saçma anlam veremiyorum o bile öz güvensiz gibi bir şey yaratıyormuş.