Linux'lar hakkında çok bilgim yok, daha önce kısa süre de olsa sanal makineden Zorin OS deneyimlemiştim. Daha iyi bir Linux dağıtımı var mı bilmiyorum ama Zorin OS gerek Windows benzerliğinden dolayı gerek sade ve şık tasarımından dolayı çok hoşuma gidiyor. Büyük oranda CS2 oynuyorum. Oyun konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Eğer oyunlar için uygun değilse dual boot yaparak da kurabilirim.
Detaylar
Kim cevapladı?afacanc38
Başarılı
Counter Strike 2 çalışır, oynamak istediğiniz diğer oyunlara da https://protondb.com üzerinden çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir dağıtımı seçebilirsiniz, çoğunlukla aradaki farklar genel olarak (hepsi böyle olmasa da) masaüstü ortamından ve geliştirilme amacından ibaret. Eskisine kıyasla artık birçok oyunu sadece Proton sürümüyle oynayarak ve gerekli ekran kartı sürücülerini kurarak oynamak mümkün. Tabii, yine de sıradan bir kullanıcı için hala oyun oynama meselesinde işler Windows'da olduğu kadar pürüzsüz değil.
Linux'a veya genel olarak bilgisayarın çalışma mantığına karşı özel bir ilgisi olmayan kullanıcıların genellikle bir süre sonra hızla Windows'a geri döndüğünü gözlemledim, ancak bu "siz de bir gün geri döneceksiniz" anlamına gelmiyor. Eğer gerçekten sevdiyseniz ve bazı ufak tefek şeylere alışmaya hazırsanız (sorunlarla karşılaşıldığında forumları gezmek, terminal komutlarının ne olduğunu çözmeye çalışmak, vs.) ve yeni bir sistemi çözmek için vaktiniz varsa, neden olmasın?
Benim bu konuda tavsiyem dual-boot yapmanızdan ve diğer dağıtımları da keşfetmekten (https://distrochooser.de/ ve https://distrowatch.com gibi sitelere göz atın) yana olacaktır. Zaten bir süre sonra dağıtımlar arasında paket yöneticisi, temel sistem bileşenleri (kernel, C kitaplığı, init sistemi tercihi), geliştirme amacı ve felsefesi haricinde pek fazla bir değişik yanın olmadığını hızlıca anlayacaksınız.
Linux'a veya genel olarak bilgisayarın çalışma mantığına karşı özel bir ilgisi olmayan kullanıcıların genellikle bir süre sonra hızla Windows'a geri döndüğünü gözlemledim, ancak bu "siz de bir gün geri döneceksiniz" anlamına gelmiyor. Eğer gerçekten sevdiyseniz ve bazı ufak tefek şeylere alışmaya hazırsanız (sorunlarla karşılaşıldığında forumları gezmek, terminal komutlarının ne olduğunu çözmeye çalışmak, vs.) ve yeni bir sistemi çözmek için vaktiniz varsa, neden olmasın?
Benim bu konuda tavsiyem dual-boot yapmanızdan ve diğer dağıtımları da keşfetmekten (https://distrochooser.de/ ve https://distrowatch.com gibi sitelere göz atın) yana olacaktır. Zaten bir süre sonra dağıtımlar arasında paket yöneticisi, temel sistem bileşenleri (kernel, C kitaplığı, init sistemi tercihi), geliştirme amacı ve felsefesi haricinde pek fazla bir değişik yanın olmadığını hızlıca anlayacaksınız.
Son düzenleme:
Reend
Başarılı
CS2 Linux'ta en iyi çalışan online oyunlardan bir tanesi. Diğer oynadığınız oyunların çalışıp çalışmadığını öğrenmek için protondb sitesinde oyununuzu aratabilirsiniz. Zorin OS özel olarak oyunlar için tasarlanmamış ancak buna gerek yok. Neredeyse bütün Linux dağıtımlarını buna uygun hale getirebiliyoruz çünkü.Linux'lar hakkında çok bilgim yok, daha önce kısa süre de olsa sanal makineden Zorin OS deneyimlemiştim. Daha iyi bir Linux dağıtımı var mı bilmiyorum ama Zorin OS gerek Windows benzerliğinden dolayı gerek sade ve şık tasarımından dolayı çok hoşuma gidiyor. Büyük oranda CS2 oynuyorum. Oyun konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Eğer oyunlar için uygun değilse dual boot yaparak da kurabilirim.
- Makaleler
- 1
Uygun ama ben çok önermiyorum Zorin OS. CachyOS veya Linux Mint öneririm.
Mint'i denemek için indirdim ama sanal makinede hata aldım.Uygun ama ben çok önermiyorum Zorin OS. CachyOS veya Linux Mint öneririm.
SpeedBeast34
Üstün
Linux'lar hakkında çok bilgim yok, daha önce kısa süre de olsa sanal makineden Zorin OS deneyimlemiştim. Daha iyi bir Linux dağıtımı var mı bilmiyorum ama Zorin OS gerek Windows benzerliğinden dolayı gerek sade ve şık tasarımından dolayı çok hoşuma gidiyor. Büyük oranda CS2 oynuyorum. Oyun konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Eğer oyunlar için uygun değilse Dual boot yaparak da kurabilirim.
Zorin OS ile CS2 oynayabilirsin, Steam ve Proton sayesinde çalışır. Ama performans ve stabilite Windows kadar iyi olmayabilir.
Oyun senin için önemliyse en mantıklısı Dual boot yapıp Windows'u oyun için, Zorin'i günlük kullanım için kullanmak.
En kötü çalışan oyun. Proton ile açınca düzgün çalışıyor. Native sürümü leş.CS2 Linux'ta en iyi çalışan online oyunlardan bir tanesi.
Reend
Başarılı
Diğer online oyunlara kıyasla dedim. Protondb'de native oynayıp daha iyi performans aldıklarını söyleyen de çok.En kötü çalışan oyun. Proton ile açınca düzgün çalışıyor. Native sürümü leş.
@Reend, @afacanc38, Ayrıca önerdiğiniz bir dağıtım var mı? Şu anki durumda, dual boot yaparak belli bir süre alışmak için deneyeceğim. Eski bir bilgisayara antiX kurdum; iki gündür GPT yardımıyla terminal kullanmaya da yavaş yavaş alışmaya başladım. Fedora’yı daha önce sanal makinede denemiştim ama beğenmemiştim. Zorin’i şu an sanal makinede kullanıyorum.
@Dark Raiden, CS2'de Windows'a kıyasla FPS artışı yaşar mıyım? Aktif olarak Windows 11 Iot LTSC kullanıyorum. FPS olarak tatmin etse de shift+tab yaptığım zaman ve ya skor tablosuna bakmak istediğim zaman FPS dipleri görüyor.
@Dark Raiden, CS2'de Windows'a kıyasla FPS artışı yaşar mıyım? Aktif olarak Windows 11 Iot LTSC kullanıyorum. FPS olarak tatmin etse de shift+tab yaptığım zaman ve ya skor tablosuna bakmak istediğim zaman FPS dipleri görüyor.
sağlık olsun
Yetkin
Native hali bence de berbat. Oyunu Proton ile çalıştırmayı denediğimde online maça giriş yapmamıştı.En kötü çalışan oyun. Proton ile açınca düzgün çalışıyor. Native sürümü leş.