Zorin OS’de Python nasıl kullanılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4284
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 626
"env python3 hx.py" olarak çalıştırmayı dener misiniz? Olmazsa "python3 hx.py"yi deneyin.

Hata için konu açtım bu arada. Markdown eklentisi kod satırlarında devre dışı bırakılmalı
Elinize sağlık; artıladım. O kodu deneyince şu hatayı aldım.
[CODE title="Hata"]ofis@ofis-System-Product-Name:~/.local/share/applications$ env python3 hx.py
File "/home/ofis/.local/share/applications/hx.py", line 5
def init(self, root):
^
SyntaxError: invalid syntax[/CODE]

Şu köşeli parantez içindeki büyük (varsa slash ve) B harflerini iki alt çizgi ile değiştirin.

Şu adresten dosyayı indirebilir misiniz? (1 saat için silinecek) Buradan anlaşamayacağız gibi. Bende doğru çalışıyor.
Mozilla Community Pastebin/rO27FVdj (Python)
[CODE title="Hata"]ofis@ofis-System-Product-Name:~/.local/share/applications$ env python3 hx.py
Traceback (most recent call last):
File "/home/ofis/.local/share/applications/hx.py", line 2, in <module>
import tkinter as tk
ModuleNotFoundError: No module named 'tkinter'[/CODE]
Şimdi de bu geliyor hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
ModuleNotFoundError: No module named 'tkinter'
Asıl sorun bu. Çöüzümü birazdan atarım.

Python için şu modülü kurmanız gerekiyor. Doğrudan terminalde çalıştırın.
sudo apt-get install python3-tk

Asıl sorun bu. Çöüzümü birazdan atarım.
Sanırım tkinter yüklü değil. Bir de başka bir konuda Python 3.12'de tkinter'in sorunlu olduğunu demiştiniz; bunda da o sürüm yüklü. ( Değilmiş )

Bir de başka bir konuda Python 3.12'de tkinter'in sorunlu olduğunu demiştiniz;
Bunu ben söylemedim sanırım, başkasıyla karıştırıyor olabilirsiniz.

Zira ben de kodu Python 3.12'de çalıştırdım. Tkinter modülü Ubuntu'da varsayılan olarak yüklü gelmediği için bu hatayı alıyorsunuz.

Evet, karıştırmışım; kusura bakmayın. ChatGPT, sordum, bir iki kod verdi. Tkinter ile ilgili, onları girsem olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…