Zorin OS'te başlat menüsü açılmıyor

Caspian

Uzman
Merhaba,

Yeni kurduğum Zorin OS işletim sisteminde biraz yabancıyım. Sağ altta, başlat menüsünde “zorin” yazan bölümü açmak istiyorum. Ancak, super tuşuna (Windows tuşuna) bastığımda, doğrudan başlat menüsü açılmak yerine “yazarak ara” gibi bir pencere açılıyor. Amacım, Windows'taki gibi super tuşuna bastığımda direkt başlat menüsünün açılması. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlis hatirlamiyorsam Zorin, ArcMenu kullaniyor. Eklentiler uygulamasini acip ArcMenu ayarlarini ac. Oradan aktivasyon tusunu degistirip dene. Zaten Super tusu tanimliysa gecici olarak baska bir tusa ata, sonra geri Super yap.
ArcMenu Hotkey

GNOME kullandığı için böyle oluyor olmasını isteniyorsanız ya Zorin OS'a KDE veya başlat menüsü olan bir masaüstü kurun ya da GNOME kullanmayan başka dağıtıma geçin.

Geç cevap için kusura bakmayın, ChatGPT yardımıyla tarayıcıyı kullanmadan doğrudan terminal üzerinden Arc Menu'yu kurdum. Şu anda görev çubuğunda hem zorin menüsü hem de Arc menu aynı anda görünüyor. Başlat tuşuna bastığımda Arc menu açılıyor, ancak zorin menüsü'nü nasıl kaldıracağımı bilemedim. Acaba yanlışım terminal kullanmamak mıydı? Ne yapmamı önerirsiniz.

Eğer Zorin'in menüsünü kullanmayacaksan sadece gizlemen yeterli olur. Panele sağ tıklayıp ayarlardan gizleyebiliyor olman lazım. Yapamazsan söyle, sırf senin için sanal makineye kurup bakabilirim.

GNOME kullandığı için böyle oluyor olmasını isteniyorsanız ya Zorin OS'a KDE veya başlat menüsü olan bir masaüstü kurun ya da GNOME kullanmayan başka dağıtıma geçin.
Zorin OS'in kullandığı GNOME native GNOME değil hocam baya modifiye edilmiş bi hali. Başlat menüsüde var normalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…