Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Parasını verip çatır çatır bedelli yapacağım, hayatım boyu da vatanıma beni adam olmamış olarak görenlerden bin kat daha faydalı bir insan olacağım.

Ayrıca yaşanmasından korktuğum olası bir savaş durumunda cepheye gittiğimde 6 ay askerlik yapıp “adam olmuşlardan” da çok daha işlevli olacağımdan eminim. 6 ay askerlik yaptı diye kimse helikopterden helikoptere atlarken havada şarjör değiştirmeyecek. Sportif bir yaşam süren ve kondisyonunu yüksek tutan herhangi bir insan cepheye gittiğinde 6 ay askerlik yapmış düz birisinden çok daha faydalı olacaktır.

Son düzenleme:
Cebinden veremeyen gençliğinden veriyor adlı çalışma. Eskiden askerlik gerçekten askerlikmiş de şu an garson veya temzilik görevlisinden farkı yok. İki silah tuttururlar askerlik yaptınız derler. Tek gözüme çarpan disiplin konusunda suça sürüklenen itin puştun sadece dünyanın kendi etrafında dönmediğini anladıkları yer. Onlar için iyi oluyor. Biraz olsun düzelme gösteriyorlar. Bunun dışında şu an askerlik askerlik değil.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafya tetikte olmayı gerektiriyor, beğenmesen bile askerlik hizmetine bir şekilde yapacaksın, ya parasını vererek ya da gençliğinden vererek.
Erbaş/erlerin varlığı çarkın işlemesi için gerekli ancak keşiyle de uğraşıyorsun cahiliyle de... yine de koşullar ve şartlar iyileştirilebilir.

Ben bir dâhâ duş almadan önce devremin çatalını görebileceğim, asfaltın tenimi jilet gibi kestiği veya tüfek ensemde karın üstü süründüğüm bir ortama girebileceğimi zannetmiyorum.

Ben gittiysem herkes gidecek arkadaş. (!)

Bu arada cidden 13 sene önce kısa dönem (6 ay) olarak yaptım. Vatan savunmasını geçtim, oradaki ortamı başka hiçbir yerde göremezsiniz hayatınız boyunca. Şimdiki durumum ve şu anki ortam olsa muhtemelen ben de bedelli yapar geçerdim.

Ben gittiysem herkes gidecek arkadaş. (!)

Bu arada cidden 13 sene önce kısa dönem (6 ay) olarak yaptım. Vatan savunmasını geçtim, oradaki ortamı başka hiçbir yerde göremezsiniz hayatınız boyunca. Şimdiki durumum ve şu anki ortam olsa muhtemelen ben de bedelli yapar geçerdim.
Bedelli yapsak para verdik diye, 6 ay yapsak para vermedik diye içimiz yanardı kesin. 😂
En iyisi 1 yıl boyunca rütbeli olarak yapmak.

Parasını verip çatır çatır bedelli yapacağım, Ayrıca yaşanmasından korktuğum olası bir savaş durumunda cepheye gittiğimde 6 ay askerlik yapıp “adam olmuşlardan” da çok daha işlevli olacağımdan eminim.
Günümüzün Ukrayna'sı, parası olan insanların pek cepheye gittiğini göstermiyor. Bunu yazıp cepheye gidip gitmeyeceğinizi siz de bilmiyorsunuz. Ayrıca 6 ay gibi kısa sürede bile orada, sivil hayatta öğrenemeyeceğiniz şeyleri öğreniyorsunuz.

Günümüzün Ukrayna'sı, parası olan insanların pek cepheye gittiğini göstermiyor. Bunu yazıp cepheye gidip gitmeyeceğinizi siz de bilmiyorsunuz. Ayrıca 6 ay gibi kısa sürede bile orada, sivil hayatta öğrenemeyeceğiniz şeyleri öğreniyorsunuz.
Kafama taş düşüp aniden 180 derece bir kişilik değişimi yaşamadığım sürece topyekün seferberlik durumunda cepheye gitmeyi, kendime pazarlığı söz konusu bile olamayacak bir vatan borcu olarak görüyorum. Onun dışında askerliği tecrübe etmesem bile çok rezil tecrübeler edindim hayatımda, üstüne bir de 6 ay boyu komutan köpeği olma ihtiyacı hissetmiyorum şimdilik.

Ülkemizde uygulanışı yer yer hatalı görülse de gereklidir. Sırf siz istediniz diye orta doğu gibi bir kan gölünün içinde disiplin ve askeri güçten taviz verilmez. Gidin parasını verip bedelli askerlikten yararlanın.

Ne size ne de 100 sene önce Ingilizlerin kendi cikarlari icin uydurduğu sozde "orta doğu" bölgesine katiliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.