theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Kartı 2.el olarak satın aldım geçen yılın sonlarında. 1 ay kullanıp kartın ısındığını gereksiz yere fan açtığını fark edip geri götürüp durumu anlatmıştım. Biz bakımsız kart satmayız kardeşim diye geri çevirdiler. Sonra bir şekilde ikna olup el ucuyla kartı açıp termal macun değiştirip elime tutuşturdular. Para almadıkları için ağzımı açmadım eve geldiğim de fan hızları %100'lere dayanmıyordu. Bu arada undervoltlu kullanıyorum kartı. Şimdi tekrar bir teste sokayım dedim birkaç gündür oyunlarda da fark ediyordum fanların yükselip indiğini.
Zotac AMP HOLO RTX 3080 10GB.

1771450537067.webp

UV Ayarı

1771450572145.webp

Sanırım en mantıklı seçenek bakımı kendimin yapması. Fakat daha önce hiç ekran kartı açmadım nasıl yapılır bilmiyorum elimde kalır diye de korkuyorum. Sizlerin de değerli önerilerinizi almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fakat daha önce hiç ekran kartı açmadım nasıl yapılır bilmiyorum elimde kalır diye de korkuyorum.
Cihaz garantili ise; satın alınan yere götürülüp garanti kapsamında bakım yapmanı öneririm. Garanti dışı (garanti gününü aşmış) ise; herhangi bir mağazaya uğrayıp ekran kartının bakımını isteyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinize güveniyorsanız kendiniz yapın hocam, güzel bir macun termal pad değişimi ile temizlik güzel olur. İnternetten nasıl yapıldığına bakın kartınıza uygun termal pad bakın.

Cihaz garantili ise; satın alınan yere götürülüp garanti kapsamında bakım yapmanı öneririm. Garanti dışı (garanti gününü aşmış) ise; herhangi bir mağazaya uğrayıp ekran kartının bakımını isteyebilirsin.
Garantisi yok hocam aldığım kişi bilgisayarcıydı direkt de vurdum duymazdı. Malı satana kadar iyiler sonrası çorap söküğü gibi zaten klasikleşti artık.

Kendinize güveniyorsanız kendiniz yapın hocam, güzel bir macun termal pad değişimi ile temizlik güzel olur. İnternetten nasıl yapıldığına bakın kartınıza uygun termal pad bakın.
Anladım hocam. Önerdiğiniz macun ve ped var mı bu karta göre? Çok pahalı olmasın fazla bütçem yok şu aralar.

Anladım hocam. Önerdiğiniz macun ve ped var mı bu karta göre? Çok pahalı olmasın fazla bütçem yok şu aralar.
RTX 3080 için; Thermal Grizzly Kryonaut, Arctic MX-6, Noctua NT-H2 veya Gelid GC-Extreme'dir.

RTX 3080 İçin En İyi Termal Macun Önerileri:
  • Thermal Grizzly Kryonaut: Üst düzey performans için en popüler tercihlerden biridir. (4090 için bunu kullanıyorum)
  • Arctic MX-6: Kolay uygulanabilir ve uzun ömürlü, yüksek performanslı bir seçenektir.
  • Noctua NT-H2: Güvenilir ve çok yüksek ısı transferi sağlayan kaliteli bir macundur.
  • Gelid GC-Extreme: Özellikle yoğun ısı altında kararlı performans gösterir.
Önemli İpuçları:
  • Yüksek kaliteli macunlar 3-5 yıl ömre sahip olsa da, sık kullanılan RTX 3080'ler için yıllık değişim önerilir.
  • Uygulama öncesi eski macunu tamamen temizlediğinizden emin olun.
  • GPU çekirdeği için macun sürerken fazla veya az sürmemeye, yüzeyi kaplayacak kadar uygulamaya dikkat edin.
  • RTX 3080 320W gücünde çalıştığı için, termal iletkenliği yüksek macunlar bellek (VRAM) sıcaklıklarını düşürmek için de kritik öneme sahiptir.
YouTube üzerinden de ekran kartın için uygun olanları var. İstersen videoları incele.

RTX 3080 için; Thermal Grizzly Kryonaut, Arctic MX-6, Noctua NT-H2 veya Gelid GC-Extreme'dir.

RTX 3080 İçin En İyi Termal Macun Önerileri:
  • Thermal Grizzly Kryonaut: Üst düzey performans için en popüler tercihlerden biridir. (4090 için bunu kullanıyorum)
  • Arctic MX-6: Kolay uygulanabilir ve uzun ömürlü, yüksek performanslı bir seçenektir.
  • Noctua NT-H2: Güvenilir ve çok yüksek ısı transferi sağlayan kaliteli bir macundur.
  • Gelid GC-Extreme: Özellikle yoğun ısı altında kararlı performans gösterir.
Önemli İpuçları:
  • Yüksek kaliteli macunlar 3-5 yıl ömre sahip olsa da, sık kullanılan RTX 3080'ler için yıllık değişim önerilir.
  • Uygulama öncesi eski macunu tamamen temizlediğinizden emin olun.
  • GPU çekirdeği için macun sürerken fazla veya az sürmemeye, yüzeyi kaplayacak kadar uygulamaya dikkat edin.
  • RTX 3080 320W gücünde çalıştığı için, termal iletkenliği yüksek macunlar bellek (VRAM) sıcaklıklarını düşürmek için de kritik öneme sahiptir.
YouTube üzerinden de ekran kartın için uygun olanları var. İstersen videoları incele.
Anladım hocam teşekkür ederim. Kryonaut olanını alırım muhtemelen. Peki ped olayını ne yapmalıyım? Daha doğrusu hangi pedi alıp taktırmam lazım? Şimdi kartı bilgisayarcıya götürsem ne takacağı belli olmaz en azından pedi de kendim alayım orada takar onu.

Veyahut pedleri değiştirmem gerekli mi onu da bilmiyorum :D

Son düzenleme: