- Makaleler
- 5
Konu Başlıkları Gizle
Merhabalar, günlük hayatta kullandığım aşırı memnun olduğum ekran kartımın incelemesini yazmak istedim. Keyifli okumalar.
Çift fanlı bir yapıda geliyor ve oldukça kompakt (245mm uzunluk). Soğutma tarafında IceStorm 2.0 sistemi, metal arka plaka ve 0 dB fan desteği ile sessiz bir kart. Kartın tasarımı gerçekten de hoşuma gidiyor. Üstten duruşu olsun yandan duruşu olsun. (işlemci soğutucum ekran kartıma değiyor ne yazık ki üst kısmı göremiyorum )
1080p'de Forza Horizon 5 oyununda VRAM uyarısı alıyorum ama FPS düşmüyor.
Okuduğunuz için teşekkürler.
RTX 4060 Ti GPU Genel Özellikleri
RTX 4060 Ti, NVIDIA’nın AD106 GPU’sunu temel alıyor. 8GB GDDR6 VRAM, 128-bit bellek veri yolu ve 18 Gbps bellek hızıyla geliyor.- CUDA Çekirdek Sayısı: 4352
- Temel Bellek Kapasitesi: 8GB GDDR6
- Veri Yolu: 128-bit
- DLSS Sürümü: DLSS 3 (Frame Generation destekli)
- Ray Tracing: 3. nesil RT çekirdekleri
- Yapay Zeka Performansı: 4. nesil Tensor çekirdekleri
- AV1 Donanımsal Kodlama: Var
ZOTAC GeForce RTX 4060 TI TWIN EDGE
Kartın Fotoğrafları;Çift fanlı bir yapıda geliyor ve oldukça kompakt (245mm uzunluk). Soğutma tarafında IceStorm 2.0 sistemi, metal arka plaka ve 0 dB fan desteği ile sessiz bir kart. Kartın tasarımı gerçekten de hoşuma gidiyor. Üstten duruşu olsun yandan duruşu olsun. (işlemci soğutucum ekran kartıma değiyor ne yazık ki üst kısmı göremiyorum
- Soğutma: IceStorm 2.0 (çift fan, pasif mod destekli)
- Güç Girişi: 1x 8-pin
- TDP: 160W
- Bağlantılar: 3x DisplayPort 1.4a, 1x HDMI 2.1
- Kart Uzunluğu: 245mm – Mini kasalara uyumlu
- RGB: Sadece ''ZOTAC GAMING'' yazısında var.
Oyun Performansı
Hiç bir oyunda FPS sıkıntısı yaşamadım uzun bir dönemde yaşayacağımı sanmıyorum ama yine de eklemek istedim.- Cyberpunk 2077 (DLSS 3, Ray Tracing Kapalı): 1080p – 90-95 FPS
- Hogwarts Legacy (DLSS 3, Yüksek Ayarlar): 1080p – 85 FPS
- Forza Horizon 5 (Ultra): 1080p – 115 FPS
- Call of Duty Warzone 2.0: 1080p – 120+ FPS
1080p'de Forza Horizon 5 oyununda VRAM uyarısı alıyorum ama FPS düşmüyor.
Soğutma ve Gürültü
Kart kasamın soğutmasını iyi olmamasına rağmen işlemci soğutucum ile temas halinde olmasına rağmen 65-70°C dereceleri geçmiyor yük altında. Fanlar yük altında orta düzeyde ses çıkarıyor ancak rahatsız edici seviyeye ulaşmıyor. Boşta kullanımda fanlar tamamen durarak sessiz modda çalışıyor. Oyun oynarken kartın fan sesini duymuyorum bile. 3100 RPM'de dönebiliyor.OCCT Testi
5 dakika ekran kartını test yaptım. 3D ADAPTIVE modunda EXTREME seçeneğinde 5 dakika test yaptım 68 dereceyi geçmedi.ZOTAC FireStorm Yazılımı
GPU sıcaklığı, saat hızı, VRAM kullanımı, fan hızı, voltaj gibi değerler hakkında bilgi veriyor. FAN ayarlarını yapabiliyoruz. Overclock yapabiliyoruz. RGB kontrol yapabiliyoruz. Yazılımın menüsü gayet şık hoşuma gitti.Artılar
Artılar:- Kompakt yapı, mini ATX kasalarla uyum
- Sessiz ve etkili soğutma)
Sonuç ve Değerlendirme
Ekran kartının soğutmasını ben iyi buldum. Isı ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadım. Tasarımı, yazılımı gayet hoş. RGB kısmı da hoş duruyor. Siz tercih eder miydiniz? Eklememi gerektiren bir şey var mı?Okuduğunuz için teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: