Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serdenci

Çalışkan
Herkese selam, öncelikle sistemimden bahsedeyim.
  • MSI B650 Gaming Plus Anakart
  • Ryzen 7600X İşlemci
  • Zotac Gaming GeForce RTX 3070 Ti AMP Holo Ekran Kartı
  • Kingston 16 GB 6400MT/S DDR5 CL32 DIMM Beast RGB EXPO Turkey KF564C32BBEA-16TR Bellek
  • Gamepower Warcry Kasa
  • MSI MPG CoreLiquid K240 Sıvı Soğutma
  • Crucial P3 Plus 1TB 3D NAND GEN4 NVMe PCI-e M.2 SSD
Ekran kartı harici sistemi yeni topladım. Ekran kartım bakımdan yeni geldi, kart ikinci kez bakım gördü. Her seferinde zaten çok sesli çalıştığı için bakıma gidiyordu. Windows kurulumunu da sıfır yaptım, geçmişten bir şey kalmasın diye yani anlayacağınız. Ekran kartı, kasa ve sıvı soğutma dışında her şey sıfır.

Dün dikkat ettim Chrome çok fazla GPU kullanıyordu donanım hızlandırma vs. ne varsa kapattım, en azından tarayıcı tarafında sorun kalmadı. Oynadığım 3-5 tane oyun var. Çok yüklü oyunlar da değil hani GTA V, League of Legends, V Rising, Car Mechanic Simulator, Ready or Not vs. genel olarak bu tarz.

Ancak gel gelelim yükte 104 dereceleri görüyor ve bu kart bakımdan geleli 1 hafta oluyor. Aşağıdaki YouTube linki kartı ilk aldığım zamanlardı. Sanırım bakıma gittikten sonra o sesli çalışması düzelmişti ancak geçenlerde arızalandı tekrar gönderdim. Bu kadar sesli olmasa da yine sesli çalışıyor.

Özetle bu anlattıklarım bu kart için normal mi yoksa kartta bir problem var mı?

1751526804816.webp

Çözüm
Hotspot ile GPU sıcaklk farkının fazla olması yanlış macun kullanımından kaynaklanır, kim yapıyor bu bakımı?
Hotspot değeri sadece çip üzerindeki termal macun pump - out olmasından kaynaklanmıyor. PCB üzerindeki VRM, VRAM, çekirdek yüzeylerinin herhangi bir yerinde bakır bloğa düzgünce değmemesinden kaynaklanıyor. Spesifik olarak GPU çekirdek yüzeyinin termal macunun pump out olmasından dolayı kaynaklandığını her zaman göstermez.

Peki hem Thermal Pad hem de şunu alsam nasıl olur bana sanki biraz yazılımsal da sorun var gibi geliyor da nasıl kontrol ederim bilmiyorum.
1751564427872.webp

Ama yanlış macun almışsınız.
Onu işlemcim için aldım aslında hatta yazmışım bakın ikisine de yeter mi diye, bilgisayarı kurarken ne işlemcinin ne anakartın yanında macun göndermemişler bende evde ki eski bir macunu kullandım ama çok iyi değil diye bu yukarıda ki markayı sipariş ettim. O yüzden dedim artarsa hani ekran kartına da süreyim diye. Önerebileceğiniz bir set gibi bir şey var mı hem termal padleri hem macunu değiştireyim ekran kartında. Ya hocam dün sinirden şunu sipariş ettim. Hani buda çözüm olmazsa kartı bu şekilde satıp 5060 serisine yöneleceğim karta harcadığım parayı kartı satıp daha iyisini alırdım muhtemelen.

https://app.hb.biz/VKp9Cb0Irhku

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu işlemcim için aldım aslında hatta yazmışım bakın ikisine de yeter mi diye, bilgisayarı kurarken ne işlemcinin ne anakartın yanında macun göndermemişler bende evde ki eski bir macunu kullandım ama çok iyi değil diye bu yukarıdaki markayı sipariş ettim. O yüzden dedim artarsa hani ekran kartına da süreyim diye. Önerebileceğiniz bir set gibi bir şey var mı hem termal padleri hem macunu değiştireyim ekran kartında. Ya hocam dün sinirden şunu sipariş ettim. Hani bu da çözüm olmazsa kartı bu şekilde satıp 5060 serisine yöneleceğim karta harcadığım parayı kartı satıp daha iyisini alırdım muhtemelen.

https://www.hepsiburada.com/memo-cx...or-sogutucu-p-HBCV00006MQBO6?magaza=Vivopack&

Masaüstü işlemcilerde bütün macunlar kullanılabilir, ekran kartında hepsi kullanılamaz, almadan önce sorsaydınız anlamında yazıyorum.

O aldığınız soğutucu hiçbir işe yaramaz.

Termal pad değişimine gerek yok, VRAM sıcaklığı normal.

Masaüstü işlemcilerde bütün macunlar kullanılabilir, ekran kartında hepsi kullanılamaz, almadan önce sorsaydınız anlamında yazıyorum.

O aldığınız soğutucu hiçbir işe yaramaz.

Termal pad değişimine gerek yok, VRAM sıcaklığı normal.
Sakıncası yoksa önerebileceğiniz bir macunun linkini atabilir misiniz?