Kkaliuss

Uzman
Öncelikle,
  • Intel Core i5 14400F
  • 32 GB RAM (1x32 5600MHz)
  • MSI Pro B760 DDR5 6800MHz Anakart
  • Asus 1080P 270hZ Monitör
Sistemim var.

Zotac NVIDIA GeForce RTX 4070 ekran kartım var ve NVIDIA GeForce 3060 Ti olan arkadaşım ile neredeyse aynı FPS değerini alıyoruz. Nedenini bilmiyorum. FPS değerleri normal mi yoksa yapılması gereken ayarlar mı var? Güncel sürücüler kurulu. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımın 12400F ve 3060 Ti'ı var. Bodycam oyununda mesela FPS değerlerimiz çok yakın, neredeyse maks 10 FPS fark vardır. O 80 alıyorsa ben 90-100 arası falan alıyorum. Çok fark yok yani istediğim verimi alamıyorum, 1080P olduğu için mi acaba? Neden bilmiyorum, her şeyim güncel ve sıkıntısız. CS2'de mesela 170-200 arası alıyor arkadaş, ben 200-210 arası alıyorum. Grafiklerin maksimum olduğunu söylüyor. Bende mi anormallik var bilmiyorum, çok fazla fark hissettirmiyor. Bana bilgisayarı her şeyi ayarlayıp teslim ettiler. NVIDIA güncel sürücüyü tekrar kurdum hatta. Normal mi böyle olması?

Sistem laptop değil monitörümden çekim sağladım. Maks olduğu için normal mi ben mi yanlış görüyorum?
1751795460757.webp

12400F 3060 Ti'si var bodycam oyununda mesela FPS değerlerimiz çok yakın neredeyse 10 fark dır Max o 80 alıyorsa ben 90-100 arası falan çok fark yok yani istediğim verimi alamıyorum 1080p oldugu için mi acaba neden bilmiyorum her şeyim güncel sıkıntısız CS2 de mesela 170-200 arası alıyor arkadaş ben 200-210 arası alıyorum grafikleri maximum oldugunu soyluyor bendemi anormallik var bilmiyorum çok fazla fark hissettirmiyor bilgisayar bana her şeyi ayarlayıp teslim ettiler NVIDIA güncel sürücüyü tekrar kurdum hatta normal mi olması.

80 ile 100 arasında %25 bir fark var. Bunu bir yana bırakalım dediğiniz bütün oyunlar ekran kartı değil işlemci gerektiren oyunlar dolayısı ile performans farkının az olması normal. Sallıyorum Alan Wake 2 indirin ikiniz ve oynayın o zaman farkı görürsünüz hatta sizin kartınızın ideal olduğu 1440P'de denerseniz o oyunu oynayamaz dahi ama siz rahatlıkla oynarsınız. Bir sıkıntı yok.

Anladım bir sorun yok diyorsunuz, başka diyeceğiniz bir şey var mı? Benim sistemimde böyle bir şey olması normal, dert edilecek bir şey değil mi demek istiyorsunuz? CS2'de işlemci bile kullanmamış, en sağda 29 yazıyor. GPU %55 kullanıyor, 1080P Max ayarlarda. O yüzden DLSS kapalı hiçbir şey açmadım maksladım, ve FPS değerime baktım. DLSS'lik bir şey yok zaten.

Mesela Cyberpunk'ta her şeyi maksladığım zaman 1080P'de 90-100 arası verdiği oluyor. NPC ve araba çokluğu kalabalık yerlerde 55'e kadar düştüğünü görüyordum, bu da normal midir?

Oyun degil de iki sistemi de Furmark ile test edip sonucunu paylasir misiniz? O daha gercekci bir karsilastirma olur ekran kartlari acisindan.

Anladım bir sorun yok diyorsunuz, başka diyeceğiniz bir şey var mı? Benim sistemimde böyle bir şey olması normal, dert edilecek bir şey değil mi demek istiyorsunuz? CS2'de işlemci bile kullanmamış, en sağda 29 yazıyor. GPU %55 kullanıyor, 1080P Max ayarlarda. O yüzden DLSS kapalı hiçbir şey açmadım maksladım, ve FPS değerime baktım. DLSS'lik bir şey yok zaten.

Mesela Cyberpunk'ta her şeyi maksladığım zaman 1080P'de 90-100 arası verdiği oluyor. NPC ve araba çokluğu kalabalık yerlerde 55'e kadar düştüğünü görüyordum, bu da normal midir?
Fark olmaz olur mu iki ekran kartı arasında. Bende de 4070 var. 2K her şey olabilecek en fullde AC Shadows gibi ağır ve optimizasyonu çok iyi olaymayan bir oyunda dahi fg ile 60-80 arası FPS alıyorum. 3060 Ti olan arkadaşım ile FGsiz denedik arada muazzam fark var. Ancak benim işlemcim 7600x. 7600x tek çekirdek performansında çok iyi soğutmam da Arctic LF ll 240 mm. Şuan her oyunu RT dahil ultra ayarlarda 2K oynuyorum. Kart görevini yapıyor yani kısaca. Görevi ilk çıktığında 2K ultra idi halen de görevini yapıyor. Muhtemelen 6000 serisi gelene kadar da RT haricinde yine ultrada görevini yapacaktır.

Bana kısa ve özet verebilir misiniz, değerler normal mi diyorsunuz?

Linkini atabilir misiniz? Ne işe yarıyor tam olarak? Ekran kartını açtığı görüntüler ile strese sokup gücünü test ediyor diye biliyorum araştırdığıma göre.

RDR2 1080p Ultra ayarlarda 50-60 arası alıyorum. Boşluk arazilerde 90-100 arası alıyorum niye öyle?