RTX 5070 Ti her konuda üstün. AMD fanboylarının saf güç olarak 9070xt üstün falan demesine bakma bir oyunda 5 FPS fazla vermesi kaideyi değiştirmez. 9070xt için ancak denk veya rakip denebilir. Aradaki 7K fark özellikler açısından değer fakat bütçe meselesi daha fazla vermeyeyim dersen 9070de üzmez hayli hayli işini görür.
Hocam bu videoyu izledim ama bilemedim. Sanırım 9070 Xt daha iyi performans veriyor gibi geldi. Ben RTX 5070 Ti 15-20 FPS daha veriyor sanıyordum. Ama yanlışım yoksa RTX 5070 Ti overclock yapılınca 5080 performansına yakın bir FPS veriyormuş doğru mu? @Telefonunu Çıkra

Hocam bu videoyu izledim ama bilemedim. Sanırım 9070 Xt daha iyi performans veriyor gibi geldi. Ben 5070 Ti 15-20 fps daha veriyor sanıyordum. Ama yanlışım yoksa 5070 Ti overclock yapılınca 5080 performansına yakın bir fps veriyormuş doğru mu? @Telefonunu Çıkra

Overclock konusunda bilgim yok ancak günümüzde bir kartı saf kas gücünde tercih etmek, özellikle orta-üst segment için mantıklı değil. RTX 40 serisinde de benzer bir vaka oldu oradan biliyorum.
O dönem RTX 30 serisi güçlü kasa toplayan ve RTX 40 serisi bi tık daha güçsüz kasa toplayanlar muhabbeti döndü. RTX 40 kullananlar FG açıp devam ediyor, RTX 30 serisi DLSS ve kas gücüne bel bağladı.

Overclock konusunda bilgim yok ancak günümüzde bir kartı saf kas gücünde tercih etmek, özellikle orta-üst segment için mantıklı değil. RTX 40 serisinde de benzer bir vaka oldu oradan biliyorum.
Hocam eğer aradaki 7K farka değer diyorsanız ben alırım. Sadece oyunum akıcı ve güzel gözüksün istiyorum. RTX 5070 Ti alınca sağlıklı bir oc yaparım ben. Bu arada hocam kartın oc versiyonu var. Sanırım onun fiyatı 50K aradaki 3K farka değer mi sizce?

Hocam bu videoyu izledim ama bilemedim. Sanırım 9070 Xt daha iyi performans veriyor gibi geldi. Ben RTX 5070 Ti 15-20 FPS daha veriyor sanıyordum. Ama yanlışım yoksa RTX 5070 Ti overclock yapılınca 5080 performansına yakın bir FPS veriyormuş doğru mu? @Telefonunu Çıkra

Şahsen ben RTX 4060 Ti'dan upgrade ettiğim dönemde RTX 5070 Ti alabilirdim fakat fiyat avantajından ötürü 9070XT aldım gayet memnunum iyi ki de almışım diyorum.

9070XT bir tık daha performanslı ama önemsenecek bir fark değil temelde iki kartta eşdeğer diyebiliriz. İki karttan hangisini alırsanız alın aklınız bir diğerinde kalmayacak emin olun 9070XT'de RTX 5070 Ti'da kullanıcısını memnun edecek orta üst seviye kartlar en nihayetinde.

Şahsen ben 4060ti'dan upgrade ettiğim dönemde 5070Ti alabilirdim fakat fiyat avantajından ötürü 9070XT aldım gayet memnunum iyiki de almışım diyorum.

9070XT bir tık daha performanslı ama önemsenecek bir fark değil temelde iki kartta eşdeğer diyebiliriz. İki karttan hangisini alırsanız alın aklınız bir diğerinde kalmayacak emin olun 9070XT'de 5070Ti'da kullanıcısını memnun edecek orta üst seviye kartlar en nihayetinde.
Teşekkürler hocam. Benim daha çok aşma sebebim yükseltme yapmak istediğim zaman kartı güzel bir fiyattan kolayca satabilmek.

Hocam eğer aradaki 7K farka değer diyorsanız ben alırım. Sadece oyunum akıcı ve güzel gözüksün istiyorum. RTX 5070 Ti alınca sağlıklı bir oc yaparım ben. Bu arada hocam kartın oc versiyonu var. Sanırım onun fiyatı 50K aradaki 3K farka değer mi sizce?
@michaelscofield
Zotac'lara hakim değilim ancak model adları devasa fark olabiliyor. Solid serisi SFF < Core < Düz solid şeklinde ilerliyor. Boyut farklarında bariz artış olur. Vatan'da 47K ya satılan Solid SFF ve kelepir ise tercih edilebilir. OC versiyonuna bulaşma zaten kendin uğraşmak istiyorsun.
DİP NOT : Zotac'larda voltaj düşürmek sıcaklıkları inanılmaz fark ettiriyor. Yapacaksan undervolt üstünden yürü. @Yakuza incelemesi var mesela.