demjr

Becerikli
NVIDIA yazılımı ve DLSS teknoloji bakımından güzel gibi. Ayrıca piyasası olduğu için hızlıca satılabilir. Sizce hangisini almalıyım? Genel olarak oyun oynuyorum.

AMD RX 9070 XT’yi tercih ederdim çünkü fiyatı daha uygun. RTX 5080 oyunlarda genelde 20 - 30 FPS daha iyi performans veriyor ama aradaki fiyat farkına göre bana çok mantıklı gelmiyor.

5080’in artısı DLSS ve NVIDIA yazılım tarafı daha güçlü olması. Eğer bunlar senin için önemliyse ve bütçe sorunun yoksa 5080 alınır.

Ama "ben çok uğraşmam, fiyat - performans önemli" diyorsan 9070 XT gayet yeterli. FSR desteği de var zaten, güncel oyunlarda çoğu şeyde iş görüyor.

Bir de en önemli konu şu: 2K oynayacaksan 9070 XT yeter, 4K hedefin varsa 5080 daha mantıklı olur.

Ben olsam fiyat farkı yüzünden 9070 XT alırdım.

Arkadaşlar kusura bakmayın 5080 değil 5070 Ti olacaktı.

AMD RX 9070 XT'yi tercih ederdim çünkü fiyatı daha uygun. RTX 5080 oyunlarda genelde 20 - 30 FPS daha iyi performans veriyor ama aradaki fiyat farkına göre bana çok mantıklı gelmiyor.

5080'in artısı DLSS ve NVIDIA yazılım tarafı daha güçlü olması. Eğer bunlar senin için önemliyse ve bütçe sorunun yoksa 5080 alınır.

Ama "ben çok uğraşmam, fiyat - performans önemli" diyorsan 9070 XT gayet yeterli. FSR desteği de var zaten, güncel oyunlarda çoğu şeyde iş görüyor.

Bir de en önemli konu şu: 2K oynayacaksan 9070 XT yeter, 4K hedefin varsa 5080 daha mantıklı olur.

Ben olsam fiyat farkı yüzünden 9070 XT alırdım.

Hocam 5070 Ti almak var aklımda. Vatan'da fiyatı uygun olduğu için. Taichi ile arasında 7-8 fark var. Zotac 5070 Ti alınır mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kusura bakmayın 5080 değil 5070 Ti olacaktı.

Hocam 5070 ti almak var aklımda. Vatanda fiyatı uygun olduğu için. Taichi ile arasında 7-8 fark var. Zotac 5070 ti alınır mı sizce?
Hocam ben baktım, aslında aralarında çok büyük fark yokmuş. O yüzden bütçe sorunu yoksa 5070 Ti tercih ederim.

9070 XT ile karşılaştırınca oyunlarda FPS farkı ya çok az ya da bazı oyunlarda neredeyse yok gibi. Genelde 5070 Ti 5 - 10 FPS önde oluyor.

Ama DLSS ve yazılım tarafı daha güçlü olduğu için yine de 5070 Ti biraz daha avantajlı duruyor bana göre.

Hocam ben baktım, aslında aralarında çok büyük fark yokmuş. O yüzden bütçe sorunu yoksa 5070 Ti tercih ederim.

9070 XT ile karşılaştırınca oyunlarda FPS farkı ya çok az ya da bazı oyunlarda neredeyse yok gibi. Genelde 5070 Ti 5 - 10 FPS önde oluyor.

Ama DLSS ve yazılım tarafı daha güçlü olduğu için yine de 5070 Ti biraz daha avantajlı duruyor bana göre.

Hocam giriş seviyesi olduğu için bir tık ikilemde kaldım diyebilirim. 5070 Ti almak istememin diğer bir sebebi kolayca satılabiliyor olması. Mesela Rx 9070 Xt fiyatının çok altına gidiyor.

Hocam giriş seviyesi olduğu için bir tık ikilemde kaldım diyebilirim. 5070 Ti almak istememin diğer bir sebebi kolayca satılabiliyor olması. Mesela Rx 9070 Xt fiyatının çok altına gidiyor.
Eğer ileride satma planın kesin varsa 5070 Ti daha mantıklı olur, satması genelde daha kolay oluyor.

Ama bütçe sorunun yoksa ve sadece oyun için düşünüyorsan 9070 XT de alınır, performans olarak çok geride değil.

Yine de ikinci elde AMD kartlar bazen daha zor el değiştiriyor, o yüzden kafanın rahat olması için 5070 Ti daha garanti seçim olur.

Eğer ileride satma planın kesin varsa 5070 Ti daha mantıklı olur, satması genelde daha kolay oluyor.

Ama bütçe sorunun yoksa ve sadece oyun için düşünüyorsan 9070 XT de alınır, performans olarak çok geride değil.

Yine de ikinci elde AMD kartlar bazen daha zor el değiştiriyor, o yüzden kafanın rahat olması için 5070 Ti daha garanti seçim olur.
Teşekkür ederim Thragg reis.