emr4342

Çalışkan
ZTE F601 ONT cihazımdan gerekli bilgileri aldım ve rehberdeki adımları izleyip SFP'nin arayüzüne uyguladım. Ancak O5 olmasına rağmen IP alamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

@Majdev @Recep Baltaş

ISS Türk Telekom bu arada.

Router arayüzünde PPPoE bilgilerini girdikten sonra Internet VLAN ID bilgisini de girdiniz mi?

O5 aldıysanız SFP taraflı sıkıntı yoktur. Eğer "fake O5" değilse tabii.

Size verilen modemin modeli ne? Arayüzünde VLAN ID bilgisi yazıyor olmalı. Onu da kendi router'ınıza girmeniz lazım.

Router arayüzünde PPPoE bilgilerini girdikten sonra Internet VLAN ID bilgisini de girdiniz mi?

O5 aldıysanız SFP taraflı sıkıntı yoktur. Eğer "fake O5" değilse tabii.

Size verilen modemin modeli ne? Arayüzünde VLAN ID bilgisi yazıyor olmalı. Onu da kendi router'ınıza girmeniz lazım.
vlan ıd değerini girdim 35 normal zte ont le sıkıntısız çalışıyor

zte altyapsında da fake o5 sorunu var mı

elimde alcatel sfp var rehberdekileri aynen uyguluyorum ancak olmuyor fake o5 için yapmam gereken bişi var mı sfp arayüzünde

zte altyapsında da fake o5 sorunu var mı
Olmaması lazım.

O5 almasına rağmen IP alamıyorsanız Router kaynaklı bir sorun vardır. PPPoE, VLAN ID, WAN MAC gibi.

Kullandığınız router ne? PPPoE bilgilerini doğru girdiğinize emin olun. Internet VLAN ID'yi Turk Telekom'un verdiği modemden teyit edin. Bazen farklı illerde farklı VLAN ID oluyor. Herkesinki 35 değil.

TT'nin modeminin WAN MAC adresini de kopyalayın, belki faydası olur.

Olmaması lazım.

O5 almasına rağmen IP alamıyorsanız Router kaynaklı bir sorun vardır. PPPoE, VLAN ID, WAN MAC gibi.

Kullandığınız router ne? PPPoE bilgilerini doğru girdiğinize emin olun. Internet VLAN ID'yi Turk Telekom'un verdiği modemden teyit edin. Bazen farklı illerde farklı VLAN ID oluyor. Herkesinki 35 değil.

TT'nin modeminin WAN MAC adresini de kopyalayın, belki faydası olur.
Archer GE800 kullanıyorum. ZTE ONT bağlıyken VLAN ID 35 olarak ayarladığımda sorunsuz bir şekilde IP alabiliyorum.
ZTE ONT’nin arayüzünde “Boot Loader Version” bilgisi yer alıyor. Bu bilgiyi SFP arayüzüne yazmamız gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa tam olarak nereye yazmamız gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Archer GE800 kullanıyorum. ZTE ONT bağlıyken VLAN ID 35 olarak ayarladığımda sorunsuz bir şekilde IP alabiliyorum.
ZTE ONT’nin arayüzünde “Boot Loader Version” bilgisi yer alıyor. Bu bilgiyi SFP arayüzüne yazmamız gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa, tam olarak nereye yazmamız gerekir?
Hayır, gerekmiyor.

Birazdan foto yapıp buraya paylaşacağım.

Majdev firmware dimi?

TP-Link BE85 ile benzer problem yaşayan olmuştu. SFP portunu TP-Link arayüzünde sağlayıcı olarak seçtiniz mi? IP adresini DHCP yerine Manual 192.168.1.10 girdiniz mi?

Ayrıca modemi hiç yeniden başlattınız mı? Bence yapmadıysanız yeniden başlatın.

Hayır gerekmiyor.

Birazdan foto yapıp buraya paylaşacağım.

Majdev firmware dimi?

TP-Link BE85 ile benzer problem yaşayan olmuştu. SFP portunu TP-Link arayüzünde sağlayıcı olarak seçtiniz mi? IP adresini DHCP yerine Manual 192.168.1.10 girdiniz mi?
Evet, Majdev firmware.
SFP portunu "sağlayıcı" olarak seçtim.

Router'ı da yeniden başlattım.

ZTE F601 arayüzündeki ayarların Majdev OpenWRT'deki kopyalarını yazıyorum. OpenWRT > ZTE şeklinde:
  • GPON Serial Number > PON Serial Number
  • LOID > LOID
  • Vendor ID > ZTEG (bu ZTE arayüzünde yok, direkt ZTEG girin)
  • Equipment ID > PON Serial Number
  • ONT Version > Hardware Version
  • OMCID Version > Software Version
Ardından ssh ile SFP'ye girin. ssh [email protected]. Sonra bu komutları çalıştırın.

1. fw_setenv image0_version XXXXXXXXXXXXX
  2. fw_setenv image1_version XXXXXXXXXXXXX
  3. fw_setenv omci_version XXXXXXXXXXXXX
  4. reboot
XXXXXXXXXXXXX burada Software Version.

SFP arayüzünde başka bir sekme olacak. Orada WAN MAC kısmı olacak. Buraya ZTE arayüzündeki MAC adresini girip Save&Apply yapın ve tekrar reboot edin.

Yarın ben de ZTE F601 ile deneyeceğim. Tekrar yardımcı olmaya çalışırım.

ZTE F601 arayüzündeki ayarların Majdev OpenWRT'deki kopyalarını yazıyorum. OpenWRT > ZTE şeklinde:
  • LOID > LOID
Ardından ssh ile SFP'ye girin. ssh [email protected]. Sonra bu komutları çalıştırın.

4. reboot

SFP arayüzünde başka bir sekme olacak. Orada WAN MAC kısmı olacak. Buraya ZTE arayüzündeki MAC adresini girip Save&Apply yapın ve tekrar reboot edin.

Teşekkür ederim, denedim aynen; yine olmadı maalesef. SFP arayüzünde fotoğraf aldım, istersen paylaşabilirim.

• LOID > LOID

4. reboot

Hocam ZTE F601 ile deneyebildiniz mi?