Kusura bakmayın hocam, dün hiç deneme şansım olmadı. Bugün kesin deneyeceğim ve mesajı güncelleyeceğim.

Aynı ONT ve SFP olduğu için süreç aynı olacak diye umuyorum.

Şu anki teorim LOID Password'den yana. Bu şifreyi almak da hiç kolay değil. Eğer benimki de IP alamaz ise bu şifreyi kırmak üzerine bir rehber yazacağım ileride.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın hocam, dün hiç deneme şansım olmadı. Bugün kesin deneyeceğim ve mesajı güncelleyeceğim.

Aynı ONT ve SFP olduğu için süreç aynı olacak diye umuyorum.

Şu anki teorim LOID Password'den yana. Bu şifreyi almak da hiç kolay değil. Eğer benimki de IP alamaz ise bu şifreyi kırmak üzerine bir rehber yazacağım ileride.
SFP'ye de VLAN ID giriliyor, bundan kaynaklı olabilir mi acaba?

SFP'ye de VLAN ID giriliyor, bundan kaynaklı olabilir mi acaba?
Yok hocam, sanmıyorum. Oraya VLAN ID girince tek fark modemde girmeye gerek kalmıyor.

Zaten F601'de VLAN ID girili değil normalde. En azından bende öyle.

1761897640236.webp

Tekrar Majdev firmware yükleyip SFP'yi sıfırlıyorum. Ardından Keenetic Hero'yu da sıfırlayacağım. Sonra baştan sona tekrar kurulum yapıp buraya yazacağım hocam. Duruma göre o excel dosyasına da ekleyeceğim.

Umarım LOID şifresi gerekmiyordur. Gerekiyorsa sıkıntılı iş.

Son düzenleme:
Tekrar Majdev firmware yükleyip SFP'yi sıfırlıyorum. Ardından Keenetic Hero'yu da sıfırlayacağım. Sonra baştan sona tekrar kurulum yapıp buraya yazacağım hocam. Duruma göre o excel dosyasına da ekleyeceğim.

Umarım LOID şifresi gerekmiyordur. Gerekiyorsa sıkıntılı iş.
ONT arayüzüne girdim LOID ve şifresi var dediğiniz gibi sıkıntılı iş. Siz ne yaptınız ıp aldımı sfp takılıyken.

ONT arayüzüne girdim LOID ve şifresi var dediğiniz gibi sıkıntılı iş. Siz ne yaptınız ıp aldımı sfp takılıyken.
Evet. O5/true çıktı. F601 üzerinde olan çoğu bilgiyi kopyaladım.

image.webp

İlk başta O5 yazmasına ve KeeneticOS CGNAT IP'si göstermesine rağmen internete çıkamıyordum. VLAN ID giriliydi. Meğer sıkıntı DNS çıktı. DNS profilini KeeneticOS üzerinden düzeltince sorun çözüldü.

Evet. O5/true çıktı. F601 üzerinde olan çoğu bilgiyi kopyaladım.

Eki Görüntüle 197589

İlk başta O5 yazmasına ve KeeneticOS CGNAT IP'si göstermesine rağmen internete çıkamıyordum. VLAN ID giriliydi. Meğer sıkıntı DNS çıktı. DNS profilini KeeneticOS üzerinden düzeltince sorun çözüldü.
F601 den hangi bilgileri kopyaladınız.
ONT ZTE olup OLT nin nokia olma ihtimali var mıdır hocam.Kendi sfp de hiç bir bilgi girmeden O5 olduğunu gördüm. Acaba fake O5 mi diye düşünmeye başladım.

DNS profilini otomatik mi yaptınız yoksa manuelmi?

F601'den hangi bilgileri kopyaladınız?
Burada daha detaylı yazdım hocam.

ONT ZTE olup OLT'nin Nokia olma ihtimali var mıdır hocam? Kendi SFP'de hiçbir bilgi girmeden O5 olduğunu gördüm. Acaba fake O5 mi diye düşünmeye başladım.
Hayır yok. ONT ZTE ise saha da ZTE'dir. En son paylaştığım fotoda OLT yazıyor zaten. O5/true yazıyor mu sizde de?