Rehber ZTE H168A V2 ve 2.1 root kullanıcısı aktifleştirme

Hocam çok teşekkür ediyorum. Bir yıldır aradığım root yetkisine bu yöntem sayesinde eriştim. ZTE H168a v2.1 modemimde yönergeleri takip ederek root yetkisi aldım. Türk Telekom servis sağlayıcısı olduğu zaman sorunsuz olan modem TurkNet servis sağlayıcısı olduğu zaman sürekli hata veriyor kullanılamaz hale geliyordu.

Dostum, uzun süredir bu modem için uygun yöntemi arıyordum, sonunda buldum ve senin sayende bu mümkün. Ama elimde bilgisayar yok, yani modemin sunucu olarak göreceği bir cihaz yok. Acaba benim için düzenlenmiş, root yetkisi alınmış conf.bin dosyasını indirebileceğim şekilde rica etsem atar mısın? (Elimdeki cihaz ZTE ZXHN H168A -V2.0-)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an yapamam hocam, fiber geldikten sonra yapabilirim. Cihazı sıfırlayıp tekrar kurmaktan bıktım.

Yinergelere nereden ulaşabilirim? Elimde Vodafone'dan satın alınmış bir ZTE ZXHN H168A v2.1 var. Nail root yetkisi alabilirim. Detaylı anlatabilir misiniz? Nerelere bakmam lazımsa link eklerseniz sevinirim.

Yinergelere nereden ulaşabilirim? Elimde Vodafone'dan satın alınmış bir ZTE ZXHN H168A v2.1 var. Nail root yetkisi alabilirim. Detaylı anlatabilir misiniz? Nerelere bakmam lazımsa link eklerseniz sevinirim.
Vodafone'da çalışacağını sanmıyorum, denemek istersen yine de GitHub'ımda var. Recep Baltaş'ın EX530 videosundaki program işini görecektir.

Vodafone'da çalışacağını sanmıyorum, denemek istersen yine de GitHub'ımda var. Recep Baltaş'ın EX530 videosundaki program işini görecektir.
Çok yeniyim. GitHub'ım ne demek, nereden bakabilirim? Ve Recep Baştas'ın EX530 videosuna nasıl ulaşabilirim.

Çok yeniyim. GitHub'ım ne demek, nereden bakabilirim? Ve Recep Baştas'ın EX530 videosuna nasıl ulaşabilirim.

Bu videoda detaylıca anlatıyor sonrasında bu linkten makaleye ve uygulama için gerekli olan şeylere ulaşabilirsin. Herhangi bir yapay zekaya video linki ile makale linkini at adım adım anlatır yapman gerekeni zaten video da var. (Gemini bu tarz işlerde daha iyi.) Takıldığın yerde konu aç yardımcı olurlar.

İlgilendiğin için cevap verdiğin için teşekkür ederim. Sağ ol, var ol.

Şu an yapamam hocam, fiber geldikten sonra yapabilirim. Cihazı sıfırlayıp tekrar kurmaktan bıktım.
Hocam, terminalde bu komutları çalıştırıp sonucunu atabilir misiniz?

Bash:
cat /etc/hardcode

cat /etc/enhardcodefile 2>/dev/null | strings | head -20

find / -name "hardcode" 2>/dev/null

hcget /etc/enhardcodefile CBCKey

hcget /etc/enhardcodefile CBCIV

sendcmd 1 DB p InternetGatewayDevice.X_ZTE-COM_MultiAP.MQTTSrv.1.CBCKey

sendcmd 1 DB p InternetGatewayDevice.X_ZTE-COM_MultiAP.MQTTSrv.1.CBCIV

strings /bin/cspd | grep -E "^[A-Za-z0-9]{10,25}$" | grep -iv "receive|active|config|driver|wlan|packet|error|timer|bridge|route|igmp|dhcp|pppoe|proc|sock|file|path|mode|type|size|null|true|false"

Bu komutlar ile birlikte config.bin için key'leri bulmaya çalışıyoruz. Eğer bir şekilde bulabilirsek, bunu GitHub'da paylaşacağız ve herkes yararlanacak.

Galiba Root'dan yetkili kullanıcı var, erişim hatası veriyor.

Bash:
Login: root
Password:

BusyBox v1.17.2 (2023-09-19 21:06:00 CST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

$ cat /etc/hardcode
H168AV2.0_TTN
$ cat /etc/enhardcodefile 2>/dev/null | strings | head -20
/bin/sh: strings: not found
/bin/sh: can't create /dev/null: Permission denied
$ find / -name "hardcode" 2>/dev/null
/bin/sh: can't create /dev/null: Permission denied
/bin/sh: find: not found
$ hcget /etc/enhardcodefile CBCKey
/bin/sh: hcget: not found
$ hcget /etc/enhardcodefile CBCIV
/bin/sh: hcget: not found
$ sendcmd 1 DB p InternetGatewayDevice.X_ZTE-COM_MultiAP.MQTTSrv.1.CBCKey
table(InternetGatewayDevice.X_ZTE-COM_MultiAP.MQTTSrv.1.CBCKey) not find,the similar tables are as follows:
$ sendcmd 1 DB p InternetGatewayDevice.X_ZTE-COM_MultiAP.MQTTSrv.1.CBCIV
table(InternetGatewayDevice.X_ZTE-COM_MultiAP.MQTTSrv.1.CBCIV) not find,the similar tables are as follows:
$ strings /bin/cspd | grep -E "^[A-Za-z0-9]{10,25}$" | grep -iv "receive|active|
config|driver|wlan|packet|error|timer|bridge|route|igmp|dhcp|pppoe|proc|sock|fil
e|path|mode|type|size|null|true|false"
/bin/sh: grep: not found
/bin/sh: grep: not found
/bin/sh: strings: not found
$

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…