Hocam çok teşekkür ediyorum. Bir yıldır aradığım root yetkisine bu yöntem sayesinde eriştim. ZTE H168a v2.1 modemimde yönergeleri takip ederek root yetkisi aldım. Türk Telekom servis sağlayıcısı olduğu zaman sorunsuz olan modem TurkNet servis sağlayıcısı olduğu zaman sürekli hata veriyor kullanılamaz hale geliyordu.

Merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere ZTE H168a v2 model modemlerde servis sağlayıcılar birçok özelliği kısıtlıyor ve root yetkisi vermiyor. Uzun süren çalışmalar sonucunda, bu modemlerdeki bir yapılandırma açığını (CWMP/TR-069) kullanarak saniyeler içinde root erişimi kazandım.

Bu araç sayesinde modemin gizli menülerini açabilir, SSH/Telnet erişimi sağlayabilir ve kısıtlanmış tüm ayarları (DNS, yedekleme vb.) yönetebilirsiniz.
  • Root yetkisi: root kullanıcısı ile tam kontrol.
  • Gizli menüler: normal arayüzde görünmeyen gelişmiş ayarların açılması.
  • SSH/Telnet: komut satırı üzerinden modem yönetimi.
  • Özgürlük: servis sağlayıcı kısıtlamalarından kurtulma.
Giriş bilgileri:

Proje tamamen açık kaynaklıdır ve güvenle inceleyebilirsiniz.
GitHub deposu: Github

Güle güle kullanın! Soru ve görüşlerinizi konu altından belirtebilirsiniz.

@Recep Baltaş Hocam, üretici firma ile operatörün adı ufak da olsa geçiyor, bunun hukuki bir yaptırımı olur mu?
Dostum, uzun süredir bu modem için uygun yöntemi arıyordum, sonunda buldum ve senin sayende bu mümkün. Ama elimde bilgisayar yok, yani modemin sunucu olarak göreceği bir cihaz yok. Acaba benim için düzenlenmiş, root yetkisi alınmış conf.bin dosyasını indirebileceğim şekilde rica etsem atar mısın?(elimdeki cihaz Zte zxhn h168a -V2.0-)

Son düzenleme: