Arkadaşlar, 1 senedir Türk Telekom'un verdiği ZTE H3600P modemi kullanıyorum. 1000 Mbps hız paketini kullanıyorum. 8 aydır kablolu da hiç sorun yaşamadım. Ama son 3-4 aydır kablolu bağlantıda modemde sorun yaşıyorum. Başlarda bir anda internet kopuyordu, sanki kabloyu çekmişim gibi ve modemi kapatıp açana kadar düzelmiyordu. Bazen de hız düşüyordu, 100 Mbps oluyordu ve yine modem kapatıp açmadan düzelmiyordu asla.
Aygıt ayarlarında Gigabit Lite varmış. Onu kapattım. Şimdi hız düşmüyor ama komple bağlantı kesiliyor. Gigabit Lite açıkken de bağlantı kesildiği oluyordu, her zaman hız düşmüyordu yani. Modem arayüzüne de giremiyorum. Wi-Fi bağlantısında hız ya da bağlantı sorunu yok. Modem arayüzüne girebiliyorum telefondan. Modem arayüzünden kablolu bağlantı var görünüyor ama PC bağlanmıyor. 2 aydır Wi-Fi kullanıyordum, hiç sorun yaşamadım, çok nadir 3-4 günde bir LoL'de falan anlık kesinti dışında bir sorun olmadı hiç, ama modem yeri değişince tekrar kablolu kullanmam gerekiyordu, belki düzelmiştir dedim ama yok, hala aynı durum.
Her yolu denedim ama bir çözüm bulamadım. Kablo bozuktur belki dedim ama bozuk olsa hiç bağlantı olmaz diye düşünüyorum. Kesilme saati de belirsiz. Bazen 2-3 gün hiç sorun olmadan 1000 Mbps tam hızda çalışıyor. 4 gün önce format attım, 4 gündür Steam'den oyunlarımı falan indirdim, hiç bağlantım kopmadı, hızım düşmedi. Bazen 1 gün gitmiyor.
Var mı bir fikriniz veya çözümünüz bu konu hakkında?
Not: Aygıt ayarlarından Yeşil İnternet, Güç Tasarrufu gibi modların tamamını kapattım.