NeonDragon 3

Başarılı
Arkadaşlar, 1 senedir Türk Telekom'un verdiği ZTE H3600P modemi kullanıyorum. 1000 Mbps hız paketini kullanıyorum. 8 aydır kablolu da hiç sorun yaşamadım. Ama son 3-4 aydır kablolu bağlantıda modemde sorun yaşıyorum. Başlarda bir anda internet kopuyordu, sanki kabloyu çekmişim gibi ve modemi kapatıp açana kadar düzelmiyordu. Bazen de hız düşüyordu, 100 Mbps oluyordu ve yine modem kapatıp açmadan düzelmiyordu asla.

Aygıt ayarlarında Gigabit Lite varmış. Onu kapattım. Şimdi hız düşmüyor ama komple bağlantı kesiliyor. Gigabit Lite açıkken de bağlantı kesildiği oluyordu, her zaman hız düşmüyordu yani. Modem arayüzüne de giremiyorum. Wi-Fi bağlantısında hız ya da bağlantı sorunu yok. Modem arayüzüne girebiliyorum telefondan. Modem arayüzünden kablolu bağlantı var görünüyor ama PC bağlanmıyor. 2 aydır Wi-Fi kullanıyordum, hiç sorun yaşamadım, çok nadir 3-4 günde bir LoL'de falan anlık kesinti dışında bir sorun olmadı hiç, ama modem yeri değişince tekrar kablolu kullanmam gerekiyordu, belki düzelmiştir dedim ama yok, hala aynı durum.

Her yolu denedim ama bir çözüm bulamadım. Kablo bozuktur belki dedim ama bozuk olsa hiç bağlantı olmaz diye düşünüyorum. Kesilme saati de belirsiz. Bazen 2-3 gün hiç sorun olmadan 1000 Mbps tam hızda çalışıyor. 4 gün önce format attım, 4 gündür Steam'den oyunlarımı falan indirdim, hiç bağlantım kopmadı, hızım düşmedi. Bazen 1 gün gitmiyor.

Var mı bir fikriniz veya çözümünüz bu konu hakkında?

Not: Aygıt ayarlarından Yeşil İnternet, Güç Tasarrufu gibi modların tamamını kapattım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her yolu denedim ama bir çözüm bulamadım. Kablo bozuktur belki dedim ama bozuk olsa hiç bağlantı olmaz diye düşünüyorum.
Yanlış. Kablo bozuk olduğunda parazitten veya temassızlıktan hızı düşürür/bağlantı kopar. Fiber kablo içinde aynısı geçerli. -25 dB'i geçtin mi mortingen. Çok büyük ihtimal bilgisayara giden ethernetten.

Işık gücü düşük herhalde, İSS'ye sorun bildirdin mi? -25 civarında kopma oluyor diye biliyorum.
O zaman 8 aydada kopmaz mıydı? 8 ay boyunca hiç sorun yaşamadım. Hiç kopmadı. Bilgisayarım hep açık çünkü. TTNETden gelmişlerdi onlar bir sorun yok dediler. Modem değişimi isteyecektim ama sorun yok diyince tekrar talep açmadım. Aynı modemi geri verecekler çünkü.
Denemedim çünkü kablonun uzun olması gerekiyor modemle PC arası uzak. 10 metre civarı kablo bulma şansım yok. Birde uzun süreli test lazım. PCyi modeme yakın bir yere koyup uzun süreli test yapma şansım yok. Çünkü bendede anlık gitmiyor bazen 1 hafta sıkıntısız çalışıyor. Kablo bozuksa almam gerekiyor ama kablo bozuk mu emin değilim. Çünkü bozuk olsa hiç çalışmaz. Kabloya dokunmuyorum gittiğinde internet. Modem kapatıp açınca geri geliyor. Kablo bozuk olsa gelmez diye düşünüyorum.
Yanlış. Kablo bozuk olduğunda parazitten veya temassızlıktan hızı düşürür/bağlantı kopar. Fiber kablo içinde aynısı geçerli. -25 dB'i geçtin mi mortingen. Çok büyük ihtimal bilgisayara giden ethernetten.
Ama kablo bozuk olsa hiç bağlanmaması gerekmez mi? Gittiği anda tek çözüm modem resetlemek. Kabloyu söküp takıyorum bilgisayarı resetliyorum port değiştiyorum yok gelmiyor. Modem kapatıp açtığım anda geri geliyor internet. Kabloya dokunmuyorum mesela gittiğinde elimi sürmüyorum modem ayarlarına girip yeniden başlıyorum geri geliyor. Mesela kabloda temassızlık olsa internet varken sağa sola çektim (kıracak gibi değilde hani hafif hafif yaptım belki tam oturmuyordur diye) kesilme falanda olmuyor. Çok garip geldi bu bana.

O zaman 8 aydada kopmaz mıydı? 8 ay boyunca hiç sorun yaşamadım. Hiç kopmadı. Bilgisayarım hep açık çünkü. TTNET'den gelmişlerdi onlar bir sorun yok dediler. Modem değişimi isteyecektim ama sorun yok deyince tekrar talep açmadım. Aynı modemi geri verecekler çünkü.

Denemedim çünkü kablonun uzun olması gerekiyor modemle PC arası uzak. 10 metre civarı kablo bulma şansım yok. Bir de uzun süreli test lazım. PC'yi modeme yakın bir yere koyup uzun süreli test yapma şansım yok. Çünkü bende de anlık gitmiyor bazen 1 hafta sıkıntısız çalışıyor. Kablo bozuksa almam gerekiyor ama kablo bozuk mu emin değilim. Çünkü bozuk olsa hiç çalışmaz. Kabloya dokunmuyorum gittiğinde internet. Modem kapatıp açınca geri geliyor. Kablo bozuk olsa gelmez diye düşünüyorum.

Ama kablo bozuk olsa hiç bağlanmaması gerekmez mi? Gittiği anda tek çözüm modem resetlemek. Kabloyu söküp takıyorum bilgisayarı resetliyorum port değiştiyorum yok gelmiyor. Modem kapatıp açtığım anda geri geliyor internet. Kabloya dokunmuyorum mesela gittiğinde elimi sürmüyorum modem ayarlarına girip yeniden başlıyorum geri geliyor. Mesela kabloda temassızlık olsa internet varken sağa sola çektim (kıracak gibi değil de hani hafif hafif yaptım belki tam oturmuyordur diye) kesilme falan da olmuyor. Çok garip geldi bu bana.

Vallahi kablo ben bozukum diye bağırıyor, bence yeni CAT6 kablo al.

Son düzenleme:
Ama kablo bozuk olsa hiç bağlanmaması gerekmez mi?
CAT6 Ethernet kablosundaki 8 telin tamamı bağlıysa 1000 Mbps (1 Gbps) hız elde edilir.

Gigabit bağlantıyı sağlayan ek tellerden (4, 5, 7 veya 8) biri koparsa sistem otomatik olarak 100 Mbps hıza düşer. Ancak 100 Mbps hızın çalışabilmesi için 1, 2, 3 ve 6 numaralı 4 ana telin kesinlikle sağlam kalması gerekir. Bu 4 ana telden biri bile koparsa veya bağlı tel sayısı 4'ün altına düşerse internet bağlantısı tamamen kesilir.

1786157483671.webp

Fotoğraftaki gibi toplam 4 çift 8 hat var; bir ana renk ve onun beyaz birleşimi. Örnek olarak turuncu ve turuncu beyaz bir çift oluyor.