hepsikolonya31456

Becerikli
Merhaba. Önceden Huawei modemimiz vardı, internet sürekli gidip gidip geliyordu. Servis geldi, ZTE H3600p V9 taktı. İlk günde 4 GB'lık dosyayı 4 dakikada indiriyordu, Speedtest'te 433 Mbps görüyordu, şu an tüm cihazlardan baktım 32 Mbps download, 11 Mbps upload alıyorum. Sürekli modem bozuluyor ne yapacağım bir ayar mı lazım? Modem de Huawei kadar dandik değil. Wi-Fi 6 destekliyor, çekim kuvveti yüksek, 5GHz çift bant da var. Modeme iğne ile reset attım, durum aynı. 192.168.1.1'deki arayüz de farklı.

Ekran görüntüsü 2026-01-03 171646.webp

Merhaba. Önceden Huawei modemimiz vardı, internet sürekli gidip gidip geliyordu. Servis geldi, ZTE H3600p V9 taktı. İlk günde 4 GB'lık dosyayı 4 dakikada indiriyordu, Speedtest'te 433 Mbps görüyordu, şu an tüm cihazlardan baktım 32 Mbps download, 11 Mbps upload alıyorum. Sürekli modem bozuluyor ne yapacağım bir ayar mı lazım? Modem de Huawei kadar dandik değil. Wi-Fi 6 destekliyor, çekim kuvveti yüksek, 5GHz çift bant da var. Modeme iğne ile reset attım, durum aynı. 192.168.1.1'deki arayüz de farklı.

Eki Görüntüle 215579

Servis sağlayıcı cihazları iyi olmazlar hocam normaldir istersen kendin bir cihaz alabilirsin benim önerim bunu alıp OpenWrt kurup kullanman.

Verdikleri router tam bir "umutsuz vaka" modelidir. Üstteki Xiaomi cihaz işinizi görecektir. OpenWrt gibi bir nimet varken bu fırsatı kaçırmayın.

Sorununuzun nedeni servis sağlayıcıların dandik modem/router ürünleri. Altyapısal sorun varsa bile önce o düzeltilir.

Router çalışır değil mi modemleri engelliyor çünkü modem kötüyse routera nasıl internet verecek modem alamıyorum artık kullanıcı adı bilinse bile internet gelmiyor modem ilk geldiğinde Speedtest'te 400mgb i geçiyordu 4 GB'lık dosyayı 4D- dakikada IDM olmadan telefondan indiriyordu Huawei modem bozuldu bunu verdiler bu da bozuldu.

Router çalışır değil mi modemleri engelliyor çünkü modem kötüyse routera nasıl internet verecek modem alamıyorum artık kullanıcı adı bilinse bile internet gelmiyor modem ilk geldiğinde Speedtest'te 400mgb i geçiyordu 4 GB'lık dosyayı 4D- dakikada IDM olmadan telefondan indiriyordu Huawei modem bozuldu bunu verdiler bu da bozuldu.

Hocam senin modem dediğin cihaz router ve o routerı söküp yeni alacağın routerı takacaksın bu kadar.

Router çalışır değil mi modemleri engelliyor çünkü modem kötüyse routera nasıl internet verecek.

Hocam senin modem dediğin cihaz router ve o routerı söküp yeni alacağın routerı takacaksın bu kadar.

Nasıl ya bende bir fiber optik ve bu ZTE H3600p V9 var başka cihaz yok.

İyicene baktım bende sadece 1 tane ZTE H3600p V9 1 yane Huawei fiber optik bu kadar bende router yok.

Son düzenleme:
Router çalışır değil mi modemleri engelliyor çünkü modem kötüyse routera nasıl internet verecek.

Nasıl ya bende bir fiber optik ve bu ZTE H3600p V9 var başka cihaz yok.

İyicene baktım bende sadece 1 tane ZTE H3600p V9 1 yane Huawei fiber optik bu kadar bende router yok.

Sende ufak bir kutu yok mu o elindeki cihaza Ethernet ile bağlanan o elğndeki cihazin internet kablosunu çekip buraya atar mısın?

Sende ufak bir kutu yok mu o elindeki cihaza Ethernet ile bağlanan o elğndeki cihazin internet kablosunu çekip buraya atar mısın?

Merhaba TP-Link BE220 aldım router olarak ama modem olarak da kullanılabiliyor çünkü bana PPoE şifresi sordu bende dinamik IP dedim modemin arkasına Ethernet kablosu diğer ucunada routera taktım meğerse sorun internet paketindeymiş 25Mbps olduğu için Turkcell kullanıyorum sağlayıcığımı değiştireceğim en ucuz hangi sağlayıcı Turkcell çok pahalı kendi modemimide kullanamıyorum değiştirince TP-Link BE220'i modem olarak kullanacağım modemde internet girişide var alırken fiber destekli yazıyordu ana modem olarak kullanabilir miyim? Bahsettiğin kutu GPON fiber optik cihazı herhalde markası Huawei fiber optik kablosu GPON cihazında GPON cihazıda modemin internet portuna değil lan yerine bağlı.