Detaylar
Kim cevapladı?CPU kullanımı kaç gösteriyor?NAT'ta sadece masquerade var
SFP 2.5G
Ethernet 2.5G lakin ( USB Ethernet ) ama 2.5G görüyorum
Olt cihazı ZTE. Test yaparken download 970 de kalıyor upload ise 60'ı kullanıyor
Fasttrack açık mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
netlife32
Çalışkan
Fasttrack açık.
CPU 50-55 civarı.
Oldukça ilginç, bende 2.5Gbps hızda anca 40-55 CPU kullanıyor. SFP arayüzü 2.5Gbps dedin tamam büyük ihtimal yanlış yapılandırma veya SFP bozuk, belkide ISS hız profilin bu şekildedir.
netlife32
Çalışkan
Valla hocam göründüğü gibi malesef.Oldukça ilginç, bende 2.5Gbps hızda anca 40-55 CPU kullanıyor. SFP arayüzü 2.5Gbps dedin tamam büyük ihtimal yanlış yapılandırma veya SFP bozuk, belkide ISS hız profilin bu şekildedir.
hız testi yaparken ekstra olarak farklı cihazdan da download falan başlatırsam arayüzde anlık 1200-1300 mbit civarı görebiliyorum lakin tek testte maalesef çıkamadım
Anlık 1200-1300 oluyorsa, tek testte 970 geçmemesi sebebi alıcı cihazın portu 1Gbps sınırlı olabilir, bilgisayar Ethernet kartı 2.5Gbps destekli olsa bile ilk geldiğinde 1Gbps modda olabiliyor kontrol et istersen.Vallahi hocam göründüğü gibi maalesef.
Hız testi yaparken ekstra olarak farklı cihazdan da download falan başlatırsam arayüzde anlık 1200-1300 Mbit civarı görebiliyorum lakin tek testte maalesef çıkamadım![]()
netlife32
Çalışkan
Şimdi tekrar detaylı baktım hocam. SFP ve Ethernet 2.5G var sorun yok. Arka arkaya devamlı test yaptım. Stabil şekilde 970-980 arası alırken MikroTik arayüzünde 1024 Mbit olarak takılı kalıyor. Sanırım böyle bir profil girmişler diye düşünüyorum artık.Anlık 1200-1300 oluyorsa, tek testte 970 geçmemesi sebebi alıcı cihazın portu 1Gbps sınırlı olabilir, bilgisayar Ethernet kartı 2.5Gbps destekli olsa bile ilk geldiğinde 1Gbps modda olabiliyor kontrol et istersen.
Ekstra olarak çoğu arkadaşta upload yaparken yüksekten alçağa doğru inerken bağlı olduğum ZTE OLT cihazında kademeli olarak 0'dan 55 Mbit'e sabitliyor.
Şimdi tekrar detaylı baktım hocam. SFP ve Ethernet 2.5G var sorun yok. Arka arkaya devamlı test yaptım. Stabil şekilde 970-980 arası alırken MikroTik arayüzünde 1024 Mbit olarak takılı kalıyor. Sanırım böyle bir profil girmişler diye düşünüyorum artık.
Ekstra olarak çoğu arkadaşta upload yaparken yüksekten alçağa doğru inerken bağlı olduğum ZTE OLT cihazında kademeli olarak 0'dan 55 Mbit'e sabitliyor.
Evet profil kaynaklı o şekilde oluyor, aslında SFP'den 2.5Gbps DL 1.2Gbps ul geliyor fakat PPPoE veya daha çok olt ile bu hız sınırlanıyor.
PPPoE hızını yükseltmeyi dene, bakalım bende olmadı sende olacak mı?
netlife32
Çalışkan
Dediğiniz işlemi nasıl yapabilirim hocamEvet profil kaynaklı o şekilde oluyor, aslında SFP'den 2.5Gbps DL 1.2Gbps ul geliyor fakat PPPoE veya daha çok olt ile bu hız sınırlanıyor.
PPPoE hızını yükseltmeyi dene, bakalım bende olmadı sende olacak mı?
Radius PPP secretsden yapılıyor ama aslında neticede hız profili olsaydı diğer cihazla aynı anda testte 1200 veya 1300 göstermezdi bana daha çok alıcı cihazda sorun var gibi geldi.