hocam sabahtan beri bu lanet şeyle uğraşıyorum. sabah modemi aldım hemen kullanmaya başladım. kalkıp ofise gidip sıra bekleyip harcadığım enerjiye pişman oldum. direkt söyleyeyim 2.4ghz bandında bile 13 yıllık modemden çok daha kötü. modem 5 metre ilerimde arada hiçbir duvar vs yokken bile 5ghz bandında kalamıyor. bunu anlamak için iki farklı ağ adı yapmak zorunda kaldım. bantlar arası otomatik geçiş açık olursa arayüzün hiçbir yerinde hangi cihaz hangi bant genişliğinde olduğunu göstermiyor. arayüzü tam ampute zaten. 13 yıl önce verilen alelade modem bile sorunsuzdu diyerek, modem sonuçta diyerek gidip aldım ama berbat ötesi bir şey.
işin komik yani 13 yıllık modem bufferbloat testinde C alırken bu dingil F alıyor, her iki bantta da denedim.
ethernetle hiç bağlamadım, kıçında kabloyla kimse evin içinde gezmiyo herhalde, kabloyla bağlayacaksam herhangi bir marka model de iş görür zaten herhalde.
broadcom olmadığı dalgalanmadan, yavaşlamadan falan bariz sanıyorum. V9.0.0P1N1_TTN_250717 yazılım versiyonu, V9.0.7 donanım versiyonu, bunun dışında her yeri kurcaladım chipsete dair bir şey yok. en iyi ihtimalle econet var.
eski modeme göre snr ve zayıflama değerlerini daha iyi gösteriyor, hassasiyet farkı mı bilmiyorum ama h1601p'ye göre snr 29.9/26.0, zayıflama 01./2.2db
eski modemde de benzerdi zaten telekomcu bir abi de saha dolabı hemen aşağıda vs diyordu.
gemini ve chatgpt gerzeklerine göre de h1601p'de econet var.
hepsiburadaya girdim kn3611 alayım geçeyim dedim ama sonra vazgeçtim. önce ne kadar yorum varsa okuyacağım

keeneticlerde de hep mediatek var galiba, dh'de eski abilerin yazdığı şeyler doğruymuş vdsl ve mediatek bir araya gelmemeli. gelince 13 yıllık broadcom kadar bile olamıyor.
velhasıl eski modemi taktım yine, h1601p'den çok çok daha iyi, tepesine yıldırım düşmüş halinde bile.
unutmadan, fibere geçersem router veriyorlarmış ama kiralıyorlarmış, ofisteki çok zeki ve çok bilgili görünen süper zeka elemana göre superonline gibi başka router vs kullanımına izin vermiyormuş türk telekom ve routerı satmıyorlarmış da. kiralama meselesiyle iligi konular görmüştüm ama durumun ne olduğunu bilmiyordum.
memleketten etimle kemiğimle tiksindiğim bir günü daha tamamlamak üzereyim, siz de broadcom'lı güzel bir şey bulursanız bana haber verin lütfen hocam. emektar ihtiyar 5650 hala çalışıyor ama son nefesini ne zaman verir bilmiyorum, bu olmadan önce yeni bir şey alıp emektarı ölmeden emekliye ayırmak istiyorum, onca yılın hatrı var bu kadar minneti hak ediyo ihtiyar