ZTE ZXHN H168A modemde router ayarı nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan untilhence34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 417

untilhence34

Üyecik
Merhaba, evde fazladan ZTE ZXHN H168A modem var. Ana modemdeki interneti Ethernet kablosuyla buna verip router olarak kullanmak istiyorum ama mümkün mü tam emin değilim. Bu konularda çok bilgili olmadığım için net bir kaynak bulamadım.

DHCP'yi kapatıp 'lan' üzerinden bağlamam gerektiğini biliyorum fakat cihazın ara yüzünde hangi menüden hangi ayarı kapatmam gerektiğini tam olarak çıkaramadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
ZTE ZXHN H168A modemini router olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip ederek ayarları yapabilirsiniz:

1. Modem ile Bilgisayar Arasındaki Bağlantıyı Sağlayın​

• Ana modemden bir Ethernet kablosu çekin ve ZTE ZXHN H168A’nın LAN portuna bağlayın.
  • ZTE ZXHN H168A modemini elektriğe takın ve çalıştığından emin olun.

2. Tarayıcıyı Açın ve Modem Arayüzüne Girin​

• Bir web tarayıcısı açın.
  • Adres çubuğuna 192.168.1.1 yazın ve Enter’a basın. (Varsayılan IP adresi olabilir, değilse ana modemin IP adresini kontrol edin).
  • Kullanıcı adı ve şifre istenecektir. admin/admin veya admin/1234 gibi varsayılan değerlerle giriş yapın. (Eğer değiştirilmediyse. Aksi takdirde, kullanıcı adı ve şifreyi bilmelisiniz).

3. DHCP’yi Kapatın​

• Menüler arasında "LAN" veya "Network" kısmını bulun.
  • "DHCP" sekmesine girin.
  • "DHCP Server" veya "DHCP Servisi" seçeneğini bulun.
  • "Enable" veya "Açık" durumunu "Disable" veya "Kapalı" seçeneğine getirin.
  • Değişiklikleri kaydedin.

4. IP Adresi Ayarlayın​

• Yine "LAN" ayarlarının bulunduğu bölümde "IP Address" kısmını kontrol edin.
  • Modemin IP adresinin ana modemle çakışmadığından emin olun. Örneğin, ana modemin IP adresi 192.168.1.1 ise, ZTE modeminin IP’sini 192.168.1.2 olarak ayarlayabilirsiniz.
  • Değişiklikleri kaydedin.

5. Ethernet Bağlantısını Kontrol Edin​

- Ethernet kablosunun ana modemin LAN portuna ve ZTE ZXHN H168A'nın LAN portuna doğru şekilde bağlı olduğundan emin olun.

6. Yeniden Başlatma​

- Yapılandırma değişikliklerinin etkili olabilmesi için ZTE ZXHN H168A modeminizi kapatıp açın.

7. Test Edin​

- Bilgisayarınızı veya başka bir cihazı ZTE ZXHN H168A üzerine bağlayın ve internet bağlantısını kontrol edin.

Bu adımları takip ettiğinizde ZTE ZXHN H168A'nızı bir router olarak kullanabilirsiniz. Sorularınız olursa daha fazla yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…