Türknet fiber gelince VDSL'den Fiber geçtim fakat artık yasaklı sitelere giriş yapamıyorum. Yasaklı sitelere giriş için modemde DNS ayarlarını değiştirdim. Yerel ağ>LAN bölümünden fakat işe yaramadı. İnternetten baktığım zaman WAN ayarları olması gerekiyormuş fakat bende yok. Modemin kısıtlanmış olduğu tarzı şeyler okudum. Yapabileceğim bir şey var mı?

1748090939713.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu kılavuzdaki yönergeleri deneyin:

Paylaştığınız ekran görüntüsünde gri şeritli bölgede WAN başlıklı bir sekme göremiyorum. O nedenle kılavuzdaki yönergeleri izleyemeyebilirsiniz. Onun yerine İnternet başlıklı sekmeye veya soldaki dünya simgesinin yanındaki WAN yazısına tıklamayı deneyin.

Ek olarak Yerel ağ > LAN > DHCP Sağlayıcısı başlığı altından DNS girmeyi deneyin. İşe yarayacağından emin değilim.

Recep Baltaş'ın modem arayüzüne admin olarak değil de root olarak, yani daha yetkili bir hesap ile giriş yapma kılavuzuna bakarak root yetkileriyle giriş yapıp aynı yöntemleri yeniden deneyin.

Eğer root yetkisi alamıyorsanız, root yetkisi aldıktan sonra bile İnternet başlığına veya soldaki dünya simgesinin yanındaki WAN yazısına tıklayarak WAN Bağlantıları sayfasına ulaşamıyorsanız ve DHCP Sağlayıcısı başlığı altında DNS giremiyorsanız veya DNS girmenize rağmen değişiklik olmuyorsa modem arayüzünden DNS değiştiremezsiniz demektir.

Alternatifler:
  • Wi-Fi ağına bağlı cihazlarınızın internet ayarlarından tek tek DNS değiştirmeyi düşünün.
  • İnternet servis sağlayıcınızla iletişime geçerek modem değişikliği talep edebilirsiniz, ZTE H3600 marka model modemde DNS değiştirilebiliyor, onu talep edebilirsiniz. Bu talebinize nasıl yanıt verirler bilemiyorum.
  • DNS değişikliği yapabileceğiniz kendi modeminizi satın alabilirsiniz.

Son düzenleme: