Ezheal

Uzman
Merhaba Türk Telekom'un verdiği ZyXEL DX3300-T1 modemini kullanıyorum son günlerde Wi-Fi kopma problemi yaşıyorum. Problem Wi-Fi tamamen kayboluyor fakat Ethernet bağlantısında herhangi bir sorun olmadan erişim sağlayabiliyorum çözüm için modem şirketine Türk Telekom'a ulaştım ama herhangi bir çözüm sunamadılar çözümü sizden bulacağıma eminim iyi akşamlar.

Modemi arkasındaki veya altında bulunan küçük delikten iğne veya kürdan yardımıyla resetle, sorun devam ediyorsa:
Modemi müşteri hizmetleri ile görüşüp değiştirmeyi veya kendi modeminizi almanızı öneriyorum.

Keenetic marka bir modem almanızı öneririm. Fiyatlarının tuzlu olmasına bakmayın, yazılım ve donanım kalitesinden dolayı bu garip sorunları yaşamazsınız. Wifi-6 içeren modem öneririm. Kablosuz bağlantılardaki sorunları bayağı azaltıyor. Eğer bütçenizi çok aşıyorsa Extra DSL modelini alabilirsiniz.

TT döneminde kendine ait iki modem ve kendi aldığım bir modem, ısınınca bu tarz saçmalıklara yol açıyordu. Ayrıca üçü de ömrünü tamamlamıştı. İdare etsin, sonra müşteriye yine kiralayıp dandik bir modem kitleriz kafasıyla bakıyorlar. En son Tenda bir modem aldım, fiyatı önceki aldığım 150 ₺ ürüne göre o dönem 200-300 arası, iyiydi yani. Ayrıca hızımdan dolayı üst düzey bir modeme gerek yok gibi düşünmüştüm. O da ısınma vb. ile diğer modemlere göre daha hızlı ömrünü doldurdu. Arayüzüne girince takılıyordu falan.

Sonra araştırmalarım ile Keenetic çok önerildiğini gördüm. Video vb. izledim. Yazılımları düzenli güncelleme alan, içerisinde kendini sorunsuz çalıştıracak donanım olduğundan tercih ettim. Alınca şu videodaki ping düşürme yöntemine gerek kalmadan bile değerlerim arttı. Eski modemlerde C veya D alıyordum. Modem değişince B üstüne çıktı. VDSL ve en fazla 73 alan kötü bir altyapıya sahip olmama rağmen bayağı rahatlattı.

Ayrıca bu modemin arayüzünden cihazlara DNS falan atama, uğraşırsan VPN vb. ayarlama gibi şeyler var. Next, AdGuard ücretli DNS gibi hizmetlerini de dahil edebiliyorsun. Düzenli güncelleme alıyor. En son 1-2 ay önce koyu mod desteği de geldi. Arayüzü zaten modern.

Son düzenleme:
Modemi değiştirdim sorun devam ediyor.

Bilerek çözüm olarak işaretlemedim çünkü bazen kopması uzun sürebiliyor. 6 gün denedim herhangi kopma olmadı teşekkür ederim.

Arkadaşlar şu an aynı problem devam ediyor başka çözüm öneriniz var mı?
Kablolarda sorun oluşmuş ise yani değerler sınırda geziyorsa hangi modem olsa kopar. Modem değerlerine bakman gerek.