cengiz26

Başarılı
Arkadaşlar selamlar. Yıllardır Vodafone'un fiberini kullanıyorum; hep sorun, hep sorun. Türk Telekom fiber altyapıyı çekti, ona geçiş yapmayı düşünüyorum. Elimde Zyxel'in DX3301-T0 modemi var, yeterli olur mu acaba? Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar selamlar. Yıllardır Vodafone'un fiberini kullanıyorum; hep sorun, hep sorun. Türk Telekom fiber altyapıyı çekti, ona geçiş yapmayı düşünüyorum. Elimde Zyxel'in DX3301-T0 modemi var, yeterli olur mu acaba? Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle iyi akşamlar hocam, TT'de fiber altyapı saha ekibindeyim. Dışarıdan aldığın, üzerinde Türk Telekom yazmayan hiçbir routerı legal olarak kullanamazsın. Türk Telekom başvurduğun hız paketine göre ont ve wifi 5-6 router takar.

Öncelikle iyi akşamlar hocam, TT'de fiber altyapı saha ekibindeyim. Dışarıdan aldığın, üzerinde Türk Telekom yazmayan hiçbir routerı legal olarak kullanamazsın. Türk Telekom başvurduğun hız paketine göre ont ve wifi 5-6 router takar.
35 megabit hıza kadar almış olduğun tüm paketlerde wifi 5 routher, 50'den 1000'e kadar olan paketlerde wifi 6 router getirilir hocam

Öncelikle iyi akşamlar hocam, TT'de fiber altyapı saha ekibindeyim. Dışarıdan aldığın, üzerinde Türk Telekom yazmayan hiçbir routerı legal olarak kullanamazsın. Türk Telekom başvurduğun hız paketine göre ONT ve Wi-Fi 5-6 router takar.

35 megabit hıza kadar almış olduğun tüm paketlerde Wi-Fi 5 routher, 50'den 1000'e kadar olan paketlerde Wi-Fi 6 router getirilir hocam.

Ben kullanıyorum.

Ben kullanıyorum.

Yani sen diyorsun ki ben ont'den gelen ethernet kablosunu router'ın wan portuna taktım ve kendi Iss ad şifrem ile kurulum yaptığımda IP alabildim, doğru mu anladım hocam. Öyleyse ben de öğrenmiş olurum.TT adına fiber internet kurulumu yapsam da ne yazık ki kendi adresimde fiber altyapı yok , bakır altyapı var :/ Oyüzden pek bişey deneyemiyorum

Yani sen diyorsun ki ben ONT'den gelen Ethernet kablosunu Router'ın WAN portuna taktım ve kendi ISS ad şifrem ile kurulum yaptığımda IP alabildim, doğru mu anladım hocam. Öyleyse ben de öğrenmiş olurum. TT adına fiber internet kurulumu yapsam da ne yazık ki kendi adresimde fiber altyapı yok, bakır altyapı var :/ o yüzden pek bir şey deneyemiyorum.

Modem için dedim ben ONT elime bile almışlığım yok.

35 megabit hıza kadar almış olduğun tüm paketlerde wifi 5 routher, 50'den 1000'e kadar olan paketlerde wifi 6 router getirilir hocam
Teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2026-02-16 232708.webp

Yıllardır görmek istediğim en sonunda. Arkadaşkar selamlar, bu gün ttelekom gelip kurmuş , akşam eve gelince modemimi değiştirdim ufak Qos ayarlaması ile bu hale geldi. Oğlan paket kayıplarından kurtuldu bende çenesinden :):):):)

Eki Görüntüle 227684

Yıllardır görmek istediğim en sonunda. Arkadaşkar selamlar, bu gün ttelekom gelip kurmuş , akşam eve gelince modemimi değiştirdim ufak Qos ayarlaması ile bu hale geldi. Oğlan paket kayıplarından kurtuldu bende çenesinden :):):):)

Hocam bu değerleri hangi ayarlarla elde ettiniz. Bana da yardımcı olabilir misiniz?

Şu linkteki gibi bir sorunum var benimde ;
https://techolay.net/sosyal/konu/turk-telekom-update-latency-sorunu.179457/