Tolunay

Çalışkan
Merhaba, Zyxel EX3501-T0 modemle USB disk paylaşımı konusunda aşağıdaki durumu yaşıyorum:
  • Samsung 2 TB taşınabilir HDD: NTFS formatında modem hiç görmüyor.
  • Toshiba 2 TB HDD (exFAT formatlı): Modem diski görüyor ama 0 MB kapasite gösteriyor, içerik erişilemiyor.
  • 1 TB M.2 NVMe SSD (NTFS formatlı): Sorunsuz şekilde tanınıyor ve dosya paylaşımı çalışıyor.
Sorum şu:
EX3501-T0 modem 2 TB diskleri neden tanımıyor veya 0 MB gösteriyor olabilir? exFAT desteği sınırlı mı, GPT bölümlendirme mi sorun yaratıyor? Benzer durumu yaşayan veya çözüm bulan var mı?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
EX3501-T0’nun USB disk paylaşımı NTFS ve FAT32 ile sınırlıdır. exFAT desteği genellikle yoktur veya sınırlıdır bu yüzden diskin exFAT formatlı olmasına rağmen görünmesi ama kapasiteyi 0 MB göstermesi normaldir. Çözüm yolu için diskleri NTFS ve MBR ile biçimlendirmeyi deneyebilirsin.

EX3501-T0'nun USB disk paylaşımı NTFS ve FAT32 ile sınırlıdır. exFAT desteği genellikle yoktur veya sınırlıdır bu yüzden diskin exFAT formatlı olmasına rağmen görünmesi ama kapasiteyi 0 MB göstermesi normaldir. Çözüm yolu için diskleri NTFS ve MBR ile biçimlendirmeyi deneyebilirsin.

Şimdiye kadar şunu yaptım, diskleri CMD ile formatlayıp NTFS olarak hazırladım şu an görüyor ama M.2 SSD Intel 660p 1TB diskte yazma koruma var. İnternet sağlayıcısıyla görüştüm bu sorunun disk ile alakalı olduğunu söyledi, modemlerimizde yazma koruması yok dedi ki zaten ayarlarında yazma izni gibi bir ayar yok. 2TB'lik HDD'de yazma okuma sorunu yok dosya yükleyebiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiye kadar şunu yaptım, diskleri CMD ile formatlayıp NTFS olarak hazırladım şu an görüyor ama M.2 SSD Intel 660p 1TB diskte yazma koruma var. İnternet sağlayıcısıyla görüştüm bu sorunun disk ile alakalı olduğunu söyledi, modemlerimizde yazma koruması yok dedi ki zaten ayarlarında yazma izni gibi bir ayar yok. 2TB'lik HDD'de yazma okuma sorunu yok dosya yükleyebiliyorum.
Diskin salt okunur ayarı aktif olabilir. Yine diskpart ile kapatalım.

Kod:
diskpart
list disk
select disk X  (burada X, SSD’nin numarası)
attributes disk

Eğer Read-only: Yes yazıyorsa, şu komutla kaldırabilirsin;

Kod:
attributes disk clear readonly

Deneyip sonucu yaz lütfen.

Diskin salt okunur ayarı aktif olabilir. Yine diskpart ile kapatalım.

Kod:
diskpart
list disk
select disk X  (burada X, SSD’nin numarası)
attributes disk

Eğer Read-only: Yes yazıyorsa, şu komutla kaldırabilirsin;

Kod:
attributes disk clear readonly

Deneyip sonucu yaz lütfen.
sonuç

GPT ve MBR NTFS olarak iki yol ile formatladım ama yine olmuyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-15 201733.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-15 201733.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme: