144

Üstün
Makaleler
1
Merhaba. SanDisk Ultra Flair'e sahibim ve USB 3.0 portunda çalışıyor. Fakat okuma yazma hızı çok düşük. Bir çözümü var mı?

Aldığım hızlar:

1702670516952.webp

@Recep Baltaş yardımcı olabilme şansınız var mı?

Sistem:
  • Intel Core i3 2120
  • 8 GB RAM
  • Esonic H61FHL
  • 500 GB HDD
  • GeForce GT 220 1 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın ön portuna takıyorsanız ön USB 3.0 portları dönüştürücü vasıtasıyla 2.0 portunda olabilir. Anakart arkasındaki portlara bağlıyorsanız sürücü güncellemeyi deneyin. Anakartınızın modeli uygun fiyat amaçlı üretildiğinden bu tür sorunlar çıkması normal gibi.

H61 çipsetin USB 3.0 desteği yok gibi. Sen de H61 çipsetin kontrol ettiği porta takmış gibisin :unsure:

USB 3.0 kontrolcünün donanım kimliği lazım ama bağladığın port 2.0 gibi.
USB 3.0 kontrolcüsü ile alakalı bir şey görüntülenemiyor aygıt yöneticisinde, sanırım yok.

Kasanın ön portuna takıyorsanız ön USB 3.0 portları dönüştürücü vasıtasıyla 2.0 portunda olabilir. Anakart arkasındaki portlara bağlıyorsanız sürücü güncellemeyi deneyin. Anakartınızın modeli uygun fiyat amaçlı üretildiğinden bu tür sorunlar çıkması normal gibi.
Kasamda USB 3.0 portu olmadığı için sadece anakarttaki USB 3.0 (?) portuna takabiliyorum.
Bunu okusanız hani?

Çözüm
Araştırdım ve net bir sebebini bulamadım ama tahminim şu şekilde: Bir başka 3.0 portlu anakart tasarımını alıp maliyetten kısmak için 3.0 kontrolcüyü kaldırmışlar. Üretime yollarken de port rengini değiştirmemişler.

Mesela benzer bir H61 anakart:

1702673236920.webp