0.25 göz ilerler mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Santos neymar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 189
  • Etiketler Etiketler
    göz
İlerler. Ben 3-4 ay önceye kadar gözlük takmıyordum. Bir gittim 2.5 astigmat çıktı. Önünü görebiliyor muydun muamelesi yaptı doktor. Ben o kadar bozuk olduğunu düşünmüyordum ta ki gözlüğü takana kadar. 480 to 8k gibi oldu.

Yorumlar içime kara sular serpti sağ olun bu gözlük sürekli takacağım bir şey değil yanlış anlayanlarınız olmuş ekran başındayken takmam söylendi gözüm alışmasın diye de sürekli kullanmayacağım gözlerde pek bir şey yok ilk göz doktoruna gidişim uzağı bulanık görüyorum sadece bu buradan nasıl ilerliyor ben anlamıyorum anlamak istemiyorum 🥲

Gözlerin bozulmasının en büyük sebebi genetiklerle alakalı. Ailende zamanında gözlük kullanan biri varsa, normal bir şey. "Göz numaran büyür mü?". O da genetiğe bağlı. Mesela benim babam üniversite zamanlarında gözleri 10 numaraymış. Ben de şuan 18 yaşındayım ve gözlerim 7 numara falan. Çok fazla gözlük takmakta gözlerini gözlüğe alıştıracağı için göz numaran büyüyebilir. O yüzden gerektiğinde kullan.

Ekran süresi olayı da nerden baksan fiyasko bir olay. O yüzden ekran süresini çok dert etmene gerek yok. Yani o kadar e-sporcu var piyasada. Adamlar günlerinin yarısını ekrana bakarak geçiriyor ama çoğu gözlük takmıyor.

Gözlerin bozulmasının en büyük sebebi genetiklerle alakalı. Ailende zamanında gözlük kullanan biri varsa, normal bir şey. "göz numaran büyür mü?". O da genetiğe bağlı. Mesela benim babam üniversite zamanlarında gözleri 10 numaraymış. Ben de şu an 18 yaşındayım ve gözlerim 7 numara falan. Çok fazla gözlük takmakta gözlerini gözlüğe alıştıracağı için göz numaran büyüyebilir. O yüzden gerektiğinde kullan.

Ekran süresi olayı da nereden baksan fiyasko bir olay. O yüzden ekran süresini çok dert etmene gerek yok. Yani o kadar e-sporcu var piyasada. Adamlar günlerinin yarısını ekrana bakarak geçiriyor ama çoğu gözlük takmıyor.

Yani ailede gözlük takan bir babanemle halam var babaneminki yaştan halamda senelerce masa başı işte bilgisayar başında çalışmış yakından yazıları okumaya çalışırken takıyor ekran süresinde pek katılmıyorum ama tabii fikrine saygım sonsuz göz tembelliği vs olmasını istemem ama 5 6 saat bilgisayar başındayken dinlendirici gözlüğü takmak mı daha sağlıklı takmamak mı bilemiyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt