0,7 uç önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erdemst17
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 312
Diğer arkadaşlarım da benim gibi 0.7 uç kullanıyor ama ben onlar kadar küçük ve güzel yazamıyorum bunun uçla bir alakası var mı yani aynı kalemi ona veriyorum on numara yazıyor ben yazmaya çalışıyorum hem de küçük olsa bile okunmuyor yazması da zor
Kalem ve el alışkanlığı asıl etken çoğu zaman. O kadar da büyük farklar yok uçlar arasında eğer aynı dereceye sahipse yani ikisi de 2B ise örnek olarak. Genel olarak kullanılan uçlar zaten %95 falan 2B oluyor.

Diğer arkadaşlarım da benim gibi 0.7 uç kullanıyor ama ben onlar kadar küçük ve güzel yazamıyorum bunun uçla bir alakası var mı yani aynı kalemi ona veriyorum on numara yazıyor ben yazmaya çalışıyorum hem de küçük olsa bile okunmuyor yazması da zor
Hocam o sizle alakalı bir durum maalesef. Kalem tutuşunuz, konfor vb. önemli güzel yazı için.

Hocam o sizle alakalı bir durum maalesef. Kalem tutuşunuz, konfor vb. önemli güzel yazı için.

Keşke şu saçma, kaldırılan el yazısı yerine adam gibi normal yazı yazmayı öğretselermiş ilk okulda. O el yazısının mantığı zaten şuydu: Harf inkilabı olduğunda yazmayı bilen herkes halihazırda birkaç istisna harf hariç Arapça harflerle yazdığı için, Arapça da birleşik yazıldığı için elleri öyle alıştığından yeni harfleri de birleşik yazmaya çalışmışlar tuhaf bir şey çıkmış ortaya o dönem de yazılan yazılara bakarsanız okuması da zor. Hatta çoğu paşalanın inkilaptan sonra bile birbilerine eski yazı ile yazdıklarını biliyoruz mektuplarında çünkü bambaşka bir alfabe olduğu için kimse yazamıyor yeni yazıyla.

Dolayısı ile bu el yazısı çok daha önce kaldırılması lazımdı ama maalesef ülkemizde her şey geç işliyor.

Arkadaşlar konu ciddi. Uçlarım ikide bir kırılıyor ve bu gerçekten sinir bozmaya başladı. İster Faber Castell ister Rotring kırılıyor. Aşırı bastıran birisi de değilim oysaki fakat daha yazarken kırılıyor. Kalemim Scrikss Matrix 0.7mm. Bütçe yok fakat bir kutu 12 - 15 taneye de 300TL kadar olmasın yeterli.
0.9 geçebilirsin.

En kalitelisi ve kömür gibi yazanı Tombow.

Eki Görüntüle 132022

Şundan yani.
Bu uç lanet bir uç. Dünyanın en kalitesizi.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt