Ders çalışma amaçlı kullanabileceğim AI önerisi

Yer
Cintra
Arkadaşlar, TYT konularının çoğunu unuttuğum için şu anda tekrar ediyorum. Fakat AI ile bu süreci hızlandırıp AYT çalışmak istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olacak bir AI var mı? Ortalama 1.5 ayda TYT bitse bana yeterli. Gireceğim bölümler (Silah Sanayi Mühendisliği, Gemi Mühendisliği, Uçak Motor Bakım) AYT'ye bakıyor.

GPT ve Gemini herhalde en çok işini görecek olanlar olur. Claude'de dene.

GPT kullanacaksan telefondan 500₺'ye GPT+ alabiliyorsun. Ücretli modellerin gerek parametreleri gerekse kullanım dalları daha geniş.

Güzelce detaylandırmıyor. Çok yüzeysel yazıyor.

Ücretsiz sürümde bir zahmet. Adam sana ücretsiz bir şekilde en gelişmiş modelini sunmuyor. Ücretsizde atıyorum 70-80b parametreli kıt akıllıyı sunuyor, parasını ödüyorsun 300-400b parametreli daha gelişmiş olanı kullanıyorsun.

500 vermeyeyim dersen bu hesap satış sitelerinde gün falan kullanabileceğin 50/60₺'ye GPT Plus hesapları satılıyor al bir tane dene. İşini görürse kendi hesabına alırsın mobil uygulamasından.

Ben ingilzce için deepseek kullanıyorum ama chatgpt de çok iyi. Anahtar işlem şu sen yine bir yerden konunun pdfini bulup yapay zekaya rehber olacaksın. Mesela 1 sayfa ekran görüntüsünü aldın "bunu detaylı incele tıpkı bir öğretmen gibi madde madde her şeyi bana anlat" şeklinde yönlendirirsen deepseek'te güzel iş yapıyor. Chatgpt üyeliği satıyorlar 60 tl ye ama iki güne bir giriş yapman gerekebilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt