nisaa 33

Üstün
Makaleler
3
Selam, soru bankası olarak TYT için sadece Türkçe ve matematik var, sosyal bilimler ve fen bilimleri maalesef 11. sınıf kitaplarım dışında yok, onlar da genelde AYT'ye giriyor. Ben AYT ve TYT'ye çalışmaya bu sene başladım, spor lisesindeyim ama sözel ya da eşit ağırlıktan girmeyi düşünüyorum.

Öncelikle matematiğim ve geometri 0'dır, 1 tane çözemem öyle söyleyeyim onun için konu anlatım kaynağı istiyorum. (Hoca önermeseniz daha iyi olur, telefon ya da PC üzerinden dikkatim dağılıyor müzik dinlemek, oyun oynamak takılma isteği geliyor o yüzden kütüphanede kitap açıp okuyarak çözmek anlamak istiyorum.)

Türkçe şu anlık gerek yok, ben yaparım sözelim iyi.

Sosyal bilimler lazım, TYT için tarih, coğrafya, felsefe ve din altında kaynak iyi olur, ders konu anlatımı ve soru bankası güzel olur pekiştirmeli ilerlerim önce okur anlar ondan sonra sorularını çözerim.

Fen bilimleri lazım kimya, biyoloji ve fizik için de aynı matematik gibi sağlam konu anlatımı ve soru bankası istiyorum.

YKS'ye çalışmaya bugün başladım, 11. sınıfım umarım çok geç kalmamışımdır, bu güne kadar AYT-TYT- dil nedir bilmiyordum rehberlikle konuştum öğrendim, program çıkarttık günde 30 soru çözücektim ama dershaneye gidince çok rahat göz açıp kapatıncaya kadar 100 soru "Sözlük Anlamı" çözmüşüm, yanlışım anlamadığım var onu okulda hocama sormak istiyorum.

Not: Dediğim gibi YouTube videosu ve sadece soru bankası konu anlatımsız kaynak istemiyorum, okuyup öğrenip tamamen kavrayıp Özellikle Matematik ondan sonra soruları çözmek istiyorum. TYT 1 sene tekrar yaptıktan sonra son sene de eşit ağırlık daha doğrusu sayısal yapabilme netime göre sözel- eşit ağırlık bölümünden AYT çalışmak istiyorum. Yardımlarınızı desteklerinizi bekliyorum. 🙏

Arkadaşlar bir de yapamadığım soruları hocalarımı bulamadığım zaman, soramadığım zaman nasıl anlaşılır şekilde cevabı öğrenebilirim? Yapay zeka vs. iş görür mü? Uygulamaları var mı? Öyle sorular var ki özellikle Türkçede cevaptan adım kadar eminim ama cevap anahtarı ısrarla başka şık gösteriyor. Aşırı kafa karıştırıcı cevabımdan aşırı eminim hala anlamadım mesela, hocaya sormak için yarını bekliyorum.

Kaynak dışında başka öneri tavsiye, ağırlık, rehber, dershanede yapmam gerekenler, matematikte 0'dan nereden başlamam gerektiği her tavsiyeye açığım.

Videolar olmadan sadece konu anlatım ile öğrenmek zor. Hele sıfırdan başlayacak isen. İradeni geliştirip videolar üzerinden gitmen iyi olur. 11. sınıf geç değil hatta en iyi zaman başlamak için. Rehberler var forumda. Onlara bak hoca seç kitaplarını al başla çalışmaya sorun oldukça ekstra konu açarsın. Ayrıca TYT Sosyal'i salla şu an daha önemli şeyler var sosyali son aylar halledersin. Ben son hafta bitirmiştim ve sıfır bilgi sormuşlardı TYT'de.😀

Videolar olmadan sadece konu anlatım ile öğrenmek zor. Hele sıfırdan başlayacak isen. İradeni geliştirip videolar üzerinden gitmen iyi olur. 11. sınıf geç değil hatta en iyi zaman başlamak için. Rehberler var forumda. Onlara bak hoca seç kitaplarını al başla çalışmaya sorun oldukça ekstra konu açarsın. Ayrıca TYT Sosyal'i salla şu an daha önemli şeyler var sosyali son aylar halledersin. Ben son hafta bitirmiştim ve sıfır bilgi sormuşlardı TYT'de.😀

Hocam PC başında laptop başında olmuyor ya, ya bire bir hocadan ya da biren birisi anlatacak ya da kitap ile falan matematik geometri sayısalı yapmam gerekiyor, sözeli bir şekil yaparım da sayısalım sıfır maalesef. Cidden PC başında not açamıyorum video izlerken çıkıyorum hemen istek bile gelmez, dershanede göz açıp kapatınca 100 soru çözmüştüm dün mesela.

Ev ve elektronikten uzaklaşmak işe yarıyor bende onu fark ettim. Eve geldim PC'den kalkamam asla şu an.

Hocam PC başında laptop başında olmuyor ya, ya bire bir hocadan ya da biren birisi anlatacak ya da kitap ile falan matematik geometri sayısalı yapmam gerekiyor, sözeli bir şekil yaparım da sayısalım sıfır maalesef. Cidden PC başında not açamıyorum video izlerken çıkıyorum hemen istek bile gelmez, dershanede göz açıp kapatınca 100 soru çözmüştüm dün mesela.

O zaman dersleri dershanede dinleyin. İki sebepten ötürü diyorum bunu. Bir %100 tam bir konu anlatımı yok gibi iki sadece okuyarak matematiği çözmek gerçekten çok zor.

Ev ve elektronikten uzaklaşmak işe yarıyor bende onu fark ettim. Eve geldim PC'den kalkamam asla şu an.

Bu durumu çözsek. Formatlayıp sadece tarayıcı yüklü kalsa ve oradan ders videoları izleseniz olmaz mı?

Bu durumu çözsek. Formatlayıp sadece tarayıcı yüklü kalsa ve oradan ders videoları izleseniz olmaz mı?

Aslında olabilir, büyük bir tablet ya da eski bir ikinci el laptop bile iş görür o konuda ailemle bir konuşsam daha iyi olur, dershaneye götürüp dinleyebilirim. Maddi durumları şu dönem sıkıntılı ama yardımcı olur diye düşünüyorum.

O zaman dersleri dershanede dinleyin. İki sebepten ötürü diyorum bunu. Bir %100 tam bir konu anlatımı yok gibi iki sadece okuyarak matematiği çözmek gerçekten çok zor.

TYT matematik dersi 2 saat sadece diğerleri 11. sınıf için AYT'ye giriyor sanırım. Yine de dinlerim, tablet ya da laptop alırsam daha kolay olabilir önerilen hocaları dinlemek ve defterden not tutmak, özel ders gibi olur yani teşekkür ederim o konuda. Ders anlatım kitabı da bir yere kadae yardımcı olur mu? 3D yayınlarını düşünmüştüm tüm dersler için.

Ders anlatım kitabı da bir yere kadae yardımcı olur mu? 3D yayınlarını düşünmüştüm tüm dersler için.

3D'nin Vdd'leri tamamen video anlatım için hazırlanmış pek yararı olmaz eğer sadece kendiniz çalışacak iseniz. Videolara tamam derseniz TYT matematik mert hoca AYT Eyüp b. Biyoloji dr biyoloji. Fizij Özcan aykın. Kimyada ise paraksilen kimyayı önerebilirim.

Aslında olabilir, büyük bir tablet ya da eski bir ikinci el laptop bile iş görür o konuda ailemle bir konuşsam daha iyi olur, dershaneye götürüp dinleyebilirim. Maddi durumları şu dönem sıkıntılı ama yardımcı olur diye düşünüyorum.

Elinizde hazır cihaz var ise ondan dinleyin. Komple format atın sadece video izlemek için yatayıcı kalsın. Ayrıca forumdaki rehberlere kesinlikle bakın. YKS konusunda detaylı bilgiler içeriyorlar.

Hocam merhaba bu durum için bilgisayarıma Dual boot yapabilir miyiz? Windows XP falan ama şu anki işletim sistemim kalsın. Öyle olur mu sizce, bir denemiş olurum kendimi umarım dayanabilirim videodan çıkmadan önümde defterle falan.

Onun dışında bir tablet veya laptop alacağım dandik bir şey. Kaynak kitapları aldım ama sadece TYT için konu anlatımı kitapları. AYT'yi TYT bitirince geçmeyi düşündüm AYT için 0 bilgi 0 kaynak var şu an bende. Seneye mi çalışsam bilmiyorum, erken biterse erken başlarım.

Hocam merhaba bu durum için bilgisayarıma Dual boot yapabilir miyiz? Windows XP falan ama şu anki işletim sistemim kalsın. Öyle olur mu sizce, bir denemiş olurum kendimi umarım dayanabilirim videodan çıkmadan önümde defterle falan.

Oynatma listeni hazırla öyle başla çalışmaya.

Onun dışında bir tablet veya laptop alacağım dandik bir şey. Kaynak kitapları aldım ama sadece TYT için konu anlatımı kitapları. AYT'yi TYT bitirince geçmeyi düşündüm AYT için 0 bilgi 0 kaynak var şu an bende. Seneye mi çalışsam bilmiyorum, erken biterse erken başlarım.

TYT'ye başla biter bitmez AYT'ye başla. 11. sınıf sınavlarında yardımcı olur hem. Ayrıca tablet daha iyi olur laptop yerine.

Hazırlarım hocam, şimdilik bir Dual boot deneyeyim nasıl yapacağımı bilmiyorum rehberlere videolara bakacağım.

Tablet alayım bence de, uygundur zaten. Laptop alsam ya bataryası sıkıntı falan tablet daha pratik gibi, taşıma getir götür açısından da.

Bugün dershanede AYT matematik vardı hiçbir şey anlamadım mesela, TYT matematikde ben çözemedim ama hoca anlatınca anladım, temelim yoktu AYT için cosinus sinüs bir şeyler diyor trigonametri falan diyor ben hiç bilmiyorum lisemizde dersi yok.

AYT 11. sınıf matematik dersinde benim durum:

AYT'ye geçiş çok zor olacak, TYT sayısalda aşırı zorlanıyorum, lisede dersimiz yok çünkü anneme dedim dershaneye yazdırdı ama tek başına yetmez, spor lisesinden nakil aldırması daha iyi olurdu YKS için.

Hocam merhaba tekrardan, sıfırdan matematik ve fen bilimleri için oynatma listesi videolar, hocalar önerebilir misiniz? Varsa atarsanız çok iyi olur oynatma listesi.

Birde laptop yerine neden tablet daha iyi olur demiştiniz?

Aslında tabletin cevabını ben kendim vermişim, unutmuşum pardon.

Son düzenleme:
Hocam merhaba tekrardan, sıfırdan matematik ve fen bilimleri için oynatma listesi videolar, hocalar önerebilir misiniz? Varsa atarsanız çok iyi olur oynatma listesi.

Fizik= Özcan aykın tyt/ayt kampı.
Kimya = paraksilen tyt/ayt kampı.
Biyoloji = dr biyoloji tyt/ayt kampı.
Matematik = Eyüp tyt/ayt 3D vdd.
Geometri = Eyüp b vdd.
Eğer matematijte gerçekten sıfırında sıfırı isen temel atma kampları var onlara bak.
Tek tek link atamıyorum spora gidiyorum şu an kusura bakma.