@kiyaz,

Wacom'un bu modeli sizi hayli hayli karşılar fakat basit bir model ve pahalı. Yani sizi her şey karşılar fakat attığım model 16k basınç hassasiyetine sahip ve daha güncel bir cihaz. Ha Wacom çok mu eski hayır ama 2K hassasiyete ben 2K vermem.

Siz ders, PDF için kullanacağınız için sizi Wacom da görür. Ama ileride ya resim de çizeyim, öğrenirim derseniz benim attığım model daha hassas olduğundan daha uygundur diye tahmin ediyorum.

Diğer bir model de şu var:

10 inch, 8K basınç hassasiyeti ve ek aksesuarlar.

Dediğim gibi PDF gibi şeyler için her şey ok ama madem 2K var, ben olsam XP Pen'den deco 640 veya daha geniş ekran sebebiyle DECON01V2 alırdım. Bu benim kendi şahsi tercihim olurdu, siz kendinize uygunu seçin.

Teşekkürler hocam maalesef ileride resim ve grafiklik durum hiç olmayacak. Wacom iş görür gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende attığım modelden var ve 2000 liraya almıştım hiç zam gelmemiş 1 yıldır. O zamanlar YKS hazırlık planım vardı ve kitap almak yerine akıllı tahta uygulamalarından bu tabletle çözdüm soruları, sağlam faydası dokundu. Kağıt hisli hoş bir dokusu var ve boyutu yeterince büyük. Daha küçük bir şey almak istemem şimdi olsa. Yazılımı da var kalemdeki tuşlara başka tuşlar atamak istersen diye, CTRL + a ve del tuşları gibi. Kağıt hisli yüzey olduğu için sürtünme var ve kalem ucu zamanla aşınıyor, kutudan 3 adet yedek uç çıkıyor, gerisini Temu'dan falan getirtebilirsin 100'lü paket almıştım ben. Wacom olunca yaygın bir firma olduğu için yedek ucunu ucuza bulmak kolay fakat XP markasınınkini bilmiyorum onu kullanan birine ya da müşteri hizmetlerine sormanda fayda var.

Bütçe dahilindeyken alınası bir model, bunu aylarca kullandıktan sonra S9 FE ekranı ve S Pen dandik geldi alışamadım, en son kağıt hisli ekran koruyucu ve titanyum kalem ucu taktım şimdi o tanıdık hoş hissiyatı alabiliyorum Wacom olandan aldığım. Firmanın profesyonel ürünleriyle bunun farkı ise sadece temel özellikler olması, kendi ekranı yok daha pahalı modellerdeki gibi. Monitöre bakarak bunun nereye denk geldiğine alışıp kaleme bakmadan kullanılıyor. Ekranlı olandan daha hoş bir deneyim bence, S9 FE'deki deneyime dayanarak söylüyorum.

PDF soru çözümü için de OneNote öneririm çizgileri falan otomatik düzeltme özelliği olduğu için.

Benim de kullanım amacım aynı şekil olacak hocam. Bende s9FE+ alacaktım ve düşündüm bunun bir alternatifi olmalı diye. Wacom modeline sıcağım sanırım medium alacağım.

PDF karalamaya uygun değil bu grafik tabletler. Bilgisayara bağlayıp grafik programlarında çizmelik. Palm rejection özellikli bir tablet daha uygun olur gibi PDF için. Ayrıca şu deco 640 çok küçük bir cihaz kullanımı zor olur.

Hocam iPad tarzı tabletlerde yazı yazmak daha yaygın ama fiyatları malum. Biraz araştırma yaptım bu Wacom modellerini not amaçlı kullanan sayısı azımsanmayacak kadar. İşin aslı test kitabı çözeceğim metinlerin yanlarına 2-3 cümlelik notlar ve matematik işlemleri için kullanacaktım.

Siteden baktım 100 ek uç 700 lira yazıyor, ben Wacom için 100 tanesini AliExpress'ten 80 liraya almıştım. Bu kadar pahalı mı gerçekten XP uçlar? Kutudan bolca çıktığı için gerek duyulmuyor mu yoksa?

Valla pahalı. Hani kendisi satıyor ya, ondan. Wacom'un sitesinde de keza aynı şekilde pahalı. Ben hiç bakmadım AliExpress, Temu falan satılıyor mu diye.

Yani büyük ihtimalle "adam ona buna güvenmez benden alır" diyerek şişiriyorlardır.

Elebaşı Apple.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iPad tarzı tabletlerde yazı yazmak daha yaygın ama fiyatları malum. Biraz araştırma yaptım bu Wacom modellerini not amaçlı kullanan sayısı azımsanmayacak kadar. İşin aslı test kitabı çözeceğim metinlerin yanlarına 2-3 cümlelik notlar ve matematik işlemleri için kullanacaktım.

OneNote + Wacom one by medium iş görür bayağı. İleride S9 FE ya da çıkarsa S10 FE gibi bir şey alırsan OneNote ile senkronizasyon var notları geçirebiliyorsun. Ben de grafik tabletle soru çözdüm aylarca, bakarsan soru çözüm videolarındaki hocalar da grafik tabletle çözüyor.

Valla pahalı. Hani kendisi satıyor ya, ondan. Wacom'un sitesinde de keza aynı şekilde pahalı. Ben hiç bakmadım AliExpress,Temu falan satılıyor mu diye.

Yani büyük ihtimalle "adam ona buna güvenmez benden alır" diyerek şişiriyorlardır.

Elebaşı Apple xD

3D yazıcı olsa bassak 700 liraya kaç yüz tane basılır acaba, bulmuşken giydirelim kafasında firmalar hep...

Vallahi pahalı. Hani kendisi satıyor ya, ondan. Wacom'un sitesinde de keza aynı şekilde pahalı. Ben hiç bakmadım AliExpress, Temu falan satılıyor mu diye.

Elebaşı Apple xD.

Hocam sizin attığınız modeller neden TR'de satılmıyor?

Hocam sizin attığınız modeller neden TR de satılmıyor.

TR'de satılıyor. Globale satıyor keza. HB'de falan yine bulursun ama fiyatları şişirilmiş şekilde. Kendi sitesinde en ucuz. Bölge seçimini Turkey yap, fiyatları TL cinsinden gösterecektir.

Şöyle bir yorum da var:

Screenshot_20241129_104558_Brave.webp

Ha bu arada, TR'de satılıyor derken yurtdışından gönderiliyor. Ama vergi ödemiyorsun diye biliyorum ondan öyle dedim. Yanlış anlama olmasın.

@Big Boss,

XP Pen ürünleri yok Temu'da falan. Üzdü. Ha başka satıcılar var da aynı fiyat yine. Ha beni çok bağlamaz, 8 uç baya götürür. Baya baya. 2 3 yılda da sanırım 700 TL biriktirilir :D