Öyleyse sepetim şu anda bu şekilde hafıza kartı yerine elimde mevcut olarak 256 GB Kingston NVMe SSD ve USB dönüştürücü kutusu var onu kullanmayı düşünüyorum. Wi-Fi ve mesh sistemi içinde Keenetic Hero ve Keenetic buddy kullanmayı düşünüyorum Wi-Fi hızı pek önemli değil kablosuz olarak 100Mbps alsak ve evin her yerinde çekmesi yeterli, ve hâlen internet hattına ayrılmış bütçenin altındayız o yüzden daha yüksek işlem gücüne sahip mini PC varsa onu da tercih edebiliriz. Aynı şekilde GPON cihazıda servis sağlayıcının verdiği Huawei GPON bununda daha iyi bir alternatifi varsa değiştirmek istiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260105-212357.webp
    Screenshot_20260105-212357.webp
    337,3 KB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_20260105-212418.webp
    Screenshot_20260105-212418.webp
    488,6 KB · Görüntüleme: 30
Öyleyse sepetim şu anda bu şekilde hafıza kartı yerine elimde mevcut olarak 256 GB Kingston NVMe SSD ve USB dönüştürücü kutusu var onu kullanmayı düşünüyorum. Wi-Fi ve mesh sistemi içinde Keenetic Hero ve Keenetic buddy kullanmayı düşünüyorum Wi-Fi hızı pek önemli değil kablosuz olarak 100Mbps alsak ve evin her yerinde çekmesi yeterli, ve hâlen internet hattına ayrılmış bütçenin altındayız o yüzden daha yüksek işlem gücüne sahip mini PC varsa onu da tercih edebiliriz. Aynı şekilde GPON cihazıda servis sağlayıcının verdiği Huawei GPON bununda daha iyi bir alternatifi varsa değiştirmek istiyorum.

Bu işlemci gücü olarak yeterli ama buna NVMe SSD takmak için aparat alman gerek ve bana soracak olursan gerek yok çünk0 SD Card'ın hızı bu cihaza yetiyor ve her türlü bu cihaza OpenWrt kurmak için SD Card almak zorundasın buna NVMe SSD'ye de kurmak dahil o yüzden direk attığım gibi almanı öneririm onun dışında Wi-Fi'yi dağıtmak için Wi-Fi 6 ya da Wi-Fi 7 3000 Mbps hız ya da üstünde AP ya da mesh sistemi almanı öneririm AP alırsan kablo çekip kullanman gerekir ama gecikme süreleri az olur eğer Wi-Fi ile oyun oynarım dersen bu daha iyi bir tercih ama ping önemli değil Netflix sosyal medya gibi işlerde meah sistem yeterlidir.

Bu işlemci gücü olarak yeterli ama buna NVMe SSD takmak için aparat alman gerek ve bana soracak olursan gerek yok çünk0 SD Card'ın hızı bu cihaza yetiyor ve her türlü bu cihaza OpenWrt kurmak için SD Card almak zorundasın buna NVMe SSD'ye de kurmak dahil o yüzden direk attığım gibi almanı öneririm onun dışında Wi-Fi'yi dağıtmak için Wi-Fi 6 ya da Wi-Fi 7 3000 Mbps hız ya da üstünde AP ya da mesh sistemi almanı öneririm AP alırsan kablo çekip kullanman gerekir ama gecikme süreleri az olur eğer Wi-Fi ile oyun oynarım dersen bu daha iyi bir tercih ama ping önemli değil Netflix sosyal medya gibi işlerde meah sistem yeterlidir.
ekstra satın almak için değil zaten nvme sadece elimde boşta dururyor ve daha öncesinde telefona laptopa harici olarak bağlamak için m2 to type c dönüştürücü almıştım hali hazırda elimde boşta duruyor diye kullanmak istemiştim ama olmuyorsa sd card da alabilirim birde zaten sd card girişi yokmu hub ne için. birde evet sadece netflix youtube gibi sosyal medya için wifi kullanılacak ana oyun bilgisayarları kablo ile bağlı olucak.

Ekstra satın almak için değil zaten NVMe sadece elimde boşta dururyor ve daha öncesinde telefona laptopa harici olarak bağlamak için M.2 to Type-C dönüştürücü almıştım halihazırda elimde boşta duruyor diye kullanmak istemiştim ama olmuyorsa SD Card da alabilirim bir de zaten SD Card girişi yok mu hub ne için.

Hayır yok hub alıp onu cihaza takıp huba da SSD'yi takıyorsun ama hubun hızları düşük 500 mb/sn hız sunuyor zaten ufak alet yüksek hızları kaldırmaz normaldir.

Hayır yok hub alıp onu cihaza takıp huba da SSD'yi takıyorsun ama hubun hızları düşük 500 mb/sn hız sunuyor zaten ufak alet yüksek hızları kaldırmaz normaldir.
bu hub yerine type c ile ssd bağlasam işletim sistemini ona kuramaz mıyım? Zaten bendeki ssd dönüştürücüsüde hızı 500mb/s gibi bir şeye limitliyor.

Bu hub yerine Type-C ile SSD bağlasam işletim sistemini ona kuramaz mıyım? Zaten bendeki SSD dönüştürücüsüde hızı 500mb/s gibi bir şeye limitliyor.

Vallahi bilmiyorum ama Type-C ile çalıştıracak gücü verir mi o da önemli çünkü aletin kendisi maksimum yükte 27W kullanıyor SSD kaç W ile çalışır ki hem de adaptörle.

Vallahi bilmiyorum ama Type-C ile çalıştıracak gücü verir mi o da önemli çünkü aletin kendisi maksimum yükte 27W kullanıyor SSD kaç W ile çalışır ki hem de adaptörle.
hub kendine ayrı bir adaptörle mi çalışıyor yoksa sd kart için yeterli mi usb gücü, birde internetde biraz araştırma yaptım ancak pi5 ile 1 gigabit için bufferbloat testi bulamadım techolayın asus rt-be88u+sfp ile qos cake algoritması ile 500mbps download hızı alabilmişti. bu hız kaybı cake algoritmasından mı kaynaklı yoksa işlem gücünün yetersiz kalmasından mı?