Ücretsiz kurulum için farklı operatörden geçme şartı isteniyor. Ben başvuru ekranını tamamladım ama herhangi bir eski operatör veya geçişle ilgili bir şey sormadı bana ?

Kesinlikle TurkNet kanka. Sorman bile hata. Simetrik internet alacaksın. 1000 Mbps download'ın yanında 1000 Mbps upload alacaksın, üstelik taahhüt olmayacak. İnanılmaz bi' fark ve esneklik yani.

Kurulum tamamlandı. Başvurudan 12 saat sonra Turknet geldi ve kurdu.
Yapmam gereken testleri söylermisiniz? Dilerseniz hem superonline, hem turknet ile test yapabilirim bu süreçte.

Yapmam gereken testleri söylermisiniz? Dilerseniz hem superonline, hem turknet ile test yapabilirim bu süreçte.

Bufferbloat, speed ve ping testi.

Ping testini ilk önce şehrinizdeki sunucularda sonrada avrupa sunucularında yapın. Hem yurt içi hemde yurt dışı erişiminizi kontrol etmiş olursunuz. Ek olarak istersen steamin avrupa sunucularına tracert atıp serverlar arası ping değerine bakabilirsin.

Teşekkürler hocam. Modem ise vantiva ega225ctrn3. Bunun update edilmesi gerekiyor mu? Nasıl yapılır. Yoksa çalışıyorsa dokunma türk mantığını mı uyguluyoruz :p
Aynı routera sahibim. Firmware güncellemesi yok. Türknet kendi sistemi üzerinden otomatik yapıyor sanırım. Bende bunun hakkında konu açmıştım arayüzdeki opsiyon azlığı ve rootlama ile ilgili. @Ferdi Burak hocamdan haber bekliyorum bende eğer rootlanabilirse bir rehber paylaşılabilir.

Hatta routerın kendisi vantivanın sitesinde bile yok sanırım.