Performans nedeniyle istememiştim ancak bir düşüş varsa bile fark etmedim. 1 seneyi doldurdu cihaz. Bakım vs. yapılmalı mı, ne yapılmalı hiç bilmediğimden onlar için ayrı konu açmayı düşünüyorum.Sogutucu arama sebebiniz performans kısılmasıysa termal ped almaniz bence en uygunu olur. Eger cihazınızın yaydığı fiziksel ısı sebebiyle rahatsızsaniz, evet fan mantıklı.
Laptop klavyesinin sol köşesi el dokunmayacak kadar ısınıyor, ekran da aynı şekilde. Oraya etkisi olur mu? Hava çıkışı tam ekrana üflediğinden ekran sararır diyen birisi oldu. Bu doğru mu?20cm bir fana sahip ayrıca 470 ila 610 rpm arasında bir devir veriyor.
Biraz daha butce çıkarsa daha iyi bir model olan NS3000 alınabilir:
Soğutsun da gürültü çok önemli değil şarkı açık genelde.Ses seviyesi hakkında da bir sey göremedim. Fan degisti mi bilemiyorum ama gürültü artmış da olabilir.
Büyük oranda etki edebilecek ne var peki?
Arada büyük sıcaklık farkları oluşturur mu?Ben soğutucu yerine dizüstü yükseltici kullanmayı daha mantıklı buluyorum. Yükseltici ile dizüstü havayı daha rahat atıyor. Soğutucu ise terse hava üflediğinden serinlik oluştursa da bence ısıdan bağımsız çok mantıklı değil. Tozlanma vb. oluşturabilir açıkcası bilemiyorum. Hem de soğutuculara göre yukarıda attığım ürünün metal veya demir artık neyse plastikten daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Genel sıcaklığa etkisi olursa şans verebilirim.Genellikle testlerde şu tarz şeyler daha etkili oluyor. Ama bu istediğiniz şekilde klavyeyi soğuk tutar mı bilmiyorum
Direkt kendi attığı sıcak hava bile duvarı ısıtıyor, ayak yeterli olur mu ki?Veya hiç olmadı soğutucu vb. almayıp, onun yerine dizüstünün fanlarının hava atması için eşit ayaklar konulabilir.
Denedim ancak maalesef etkisi çok olmadı.Bunun dışında masaya küçük fan alıp klavye üstüne doğru da tutulabilir. Ara sıra da kendiniz için de kullanırsınız.