Hocam 2017 Insignia'lar gerek görünüş gerek iç dizayn olarak benim çok hoşuma gidiyor. Ama sanırım piyasası yavaş emin değilim. Aracı aldığımızda da uzun yıllar sürecek değiliz. Babamın dediğine göre 1-1.5 sene sonra satarız yenisini alırız diyor.

Insignia piyasası yavaş değildir ama bir Egea kadar da hızlı değil. C180 piyasası zaten hareketli bir araçtır. Benim ilk önceliğim C180 olur tabii.

Insignia piyasası yavaş değildir ama bir Egea kadar da hızlı değil. C180 piyasası zaten hareketli bir araçtır. Benim ilk önceliğim C180 olur tabii.

Hocam şimdi şöyle babam C180 almayı pek de düşünmüyor olabilir ama şu anda ilk tercihi değil.

Bir de hocam C180'nin temizini bulmakta zor bu paralara genelde Km'leri yüksek oluyor.

Hocam şimdi şöyle babam C180 almayı pek de düşünmüyor olabilir ama şu anda ilk tercihi değil.

Bir de hocam C180'nin temizini bulmakta zor bu paralara genelde Km'leri yüksek oluyor.

Kaç model ve kilometre beklentiniz var peki 1.2 milyon bütçe civarında? O da netleşirse daha sağlıklı bakarız.

Kilometre arabanın yaşı baz alınarak, yıla bölünerek tespit edilebilir.

Mesela 5 yaşında bir araç diyelim 50 bin kilometrede. 50.000 ÷ 5 dediğimiz zaman senede yaklaşık 10 bin kilometre yapmış deriz ve gayet az kilometre demek aynı zamanda. O şekilde değerlendirme yapmayı unutmayın.

@Subaru Yetkili Servis

Son düzenleme:
Kaç model ve kilometre beklentiniz var peki 1.2 milyon bütçe civarında? O da netleşirse daha sağlıklı bakarız.

Hocam en az 2010-11 model km'de olursa 150k civarlarında güzel olur 200'ün üstüne pek sıcak bakmıyoruz (yanlış da düşünüyor olabiliriz) burada da işin içine motor giriyor.

Mesela 5 yaşında bir araç diyelim 50 bin kilometrede. 50.000 ÷ 5 dediğimiz zaman senede yaklaşık 10 bin kilometre yapmış deriz ve gayet az kilometre demek aynı zamanda. O şekilde değerlendirme yapmayı unutmayın.

Haklısınız hocam. Yaşına göre bazı kilometreler normal kabul edilebilir.

Hocam en az 2010-11 model km'de olursa 150k civarlarında güzel olur 200'ün üstüne pek sıcak bakmıyoruz (yanlış da düşünüyor olabiliriz) burada da işin içine motor giriyor.

Haklısınız hocam. Yaşına göre bazı kilometreler normal kabul edilebilir.

Senede 15-16 bin kilometreye kadar yapmış araçların kilometresi düşük bile diyebiliriz. 20 bin ve üzeri yapmış ise fazla biraz maalesef. Şimdi ben sana 3-5 tane model önereceğim C180 ve Insignia haricinde.

Opel Astra. Yakıt bir miktar fazla yakar ama performanslı ve sağlam arabadır. Bu kasaların dizel veya turbo benzin olanları güzel performansları vardır. İkinci eli hızlıdır, tutulan araçlar. Şanzıman tork konvertör, gayet iyidir. Motorlarında zincir var ise onlara dikkat edilmeli, evrakları değişime dair kontrol edin. Ses yaptığı gibi değişmeli çünkü. Kilometresi de gayet iyi.

Volkswagen Jetta. Piyasası çok hızlıdır, peynir ekmek gibi resmen. 1.6 dizel motorlusu güzeldir. Ama tabii kuru kavrama DSG olduğu için muhakkak kavrama değişmiş mi, vakti gelmiş mi kontrol edilmeli. Kuru kavrama bunlar. Eleştirebileceğim en büyük eksisi budur bu aracın. Ve fiyatları da maalesef pahalı, ederinin üzerinde. Ama içi geniş, bagajı iyi, yakıt düşük. Jetta modellerinde 1.2 TSI varyasyon da tercih edilebilir. Ama işte yine DSG olduğu için şanzıman kontrolü çok önemli.

Honda City. Bu da kemik gibi araçtır. Motor ve şanzıman sorunsuz. Piyasası da yavaş değil, tutulan bir model. Sizin bütçenizde tercih edilebilir. Benim favori tavsiyelerimden bir tanesidir. Araba konusunda canı yananlar için güvenli limandır. Eksikleri elbette var tabii yalıtım gibi.

Volkswagen Passat. Kendini ispatlamış 1.4 TSI motor. DSG hariç bunda da çok eleştirilecek yer bulamıyorum. Ve fiyatları bunun da ederinin üzerinde. Fiyatlarını pahalı buluyorum. Şanzıman Jetta için ne dediysem aynısı bunun için de geçerli. DSG'yi unutmamak gerekiyor.

Bu ilanları örnek amaçlı attım, daha temizini elbette bulabilirsin.

Son düzenleme: