Benim elime düşen sağ çıkmıyor, bunların hepsi ölmüş, ben napayım @SunseTTime @LH44

1762434457396.webp

1762434469653.webp

1762434482977.webp

Kasanın önüne kadar bir anakartlık daha yer olduğu için sıvı soğutucuyu istesem de öne takamıyorum :rofl:
@Hamza Ensar Sağlam Kasayı değiş bu kartı al daha mantıklı :D Ya da push pull mevzusundan vazgeç, zaten faydası sınırlı AM5'te, İntel kadar faydası yok, yükte 2-3 derece fark var.

@LH44 Bu kasa core ultra air versiyonu mu, üst paneli cam olmayan mesh olan yani? Camlı olanda hava sirkulasyonu problem. Bu kasanın fanlarını çok haz etmiyorum bir de, kontrolcüye baglanıyor sadece değil mi, anakarta bağlanamıyor coklayıcı ile?
Yok hocam, 3 tarafı cam olan model. Ailemden hediye geldiği için iade etmeye elim varmadı. 🙂

Bende üst tarafta bulunan soğutucu montajı için duran iskeleti söktüm. Üste herhangi bir parça gelmeyecek kısacası.

Push-pull şeklinde yana montajlayacağım soğutucuyu.

ARGB ya da Data (tam hatırlamıyorum) kablo bağlantısı anakarta gidiyor, kontrolcü sata ile PSU'ya bağlı.
Eve gidince fotoğraf atarım. Tabi kasanın arkası örümcek ağı bildiğiniz. Daha kablolama yapmadım, direkt tıktım içine. 😀

Yok hocam, 3 tarafı cam olan model. Ailemden hediye geldiği için iade etmeye elim varmadı. 🙂

Bende üst tarafta bulunan soğutucu montajı için duran iskeleti söktüm. Üste herhangi bir parça gelmeyecek kısacası.

Push-pull şeklinde yana montajlayacağım soğutucuyu.

ARGB ya da Data (tam hatırlamıyorum) kablo bağlantısı anakarta gidiyor, kontrolcü sata ile PSU'ya bağlı.
Eve gidince fotoğraf atarım. Tabi kasanın arkası örümcek ağı bildiğiniz. Daha kablolama yapmadım, direkt tıktım içine. 😀
Üstü cam olması problem, aynı modelin üstü mesh panel olanı da mevcut, kasanın fanlarını çok beğenmiyorum ama üstü açık kullanacaksan çok da problem olmaz, yan panelden push pull yapacağın icin islemci daha serin calısacak, o artısı olur dediğin gibi. Anakarta bağlanan kısımda gigabyte kartlar için bir bağlantı tipi vardı şimdi adını hatırlamıyorum, senin msi olduğu için o bağlantı boşta kalacak da, diğer bağlantı 3 pin argb bağlantısı mı, kasa fanlarını tam olarak anakarttan kontrol sağlanamıyor sanırım aklımda öyle kalmış, kumandayla ya da kasa üst panelde yer alan tuş ile diye hatırlıyorum @LH44

Üstü cam olması problem, aynı modelin üstü mesh panel olanı da mevcut, kasanın fanlarını çok beğenmiyorum ama üstü açık kullanacaksan çok da problem olmaz, yan panelden push pull yapacağın icin islemci daha serin calısacak, o artısı olur dediğin gibi. Anakarta bağlanan kısımda gigabyte kartlar için bir bağlantı tipi vardı şimdi adını hatırlamıyorum, senin msi olduğu için o bağlantı boşta kalacak da, diğer bağlantı 3 pin argb bağlantısı mı, kasa fanlarını tam olarak anakarttan kontrol sağlanamıyor sanırım aklımda öyle kalmış, kumandayla ya da kasa üst panelde yer alan tuş ile diye hatırlıyorum @LH44
Evet, yanında ek olarak kumanda mevcut. Ama kim neyi, nasıl kontrol ediyor daha bakmadım ona.

Dün akşam anakart ve PSU'yu montajlayıp, geçici bir kablolama(!) yaptım. Ve sistemin çalıştığını teyit ettim sadece.

Üstü cam olması problem, aynı modelin üstü mesh panel olanı da mevcut, kasanın fanlarını çok beğenmiyorum ama üstü açık kullanacaksan çok da problem olmaz,

Açıkçası kapalı kullanacağım. 😀
Çünkü yaşadığım yerde toz soluyoruz.

Aklımda şu var; yanlış hesaplamadıysam ekran kartı görseldeki yeşil çizginin hizasına gelicek.
Eve gidince ölçüm yapıp ne kadar boşluk kalıcağına bakacağım. Yeteri kadar yer varsa arkaya bir tane daha fan sığdıracağım.
Screenshot_20251106_135537_Photos~2.webp