malpts

Uzman
Merhaba,

Sistemi toplama aşamasındayım. Şu an aşağıda işaretlediğim yükseltme vidaları tam anakart vidasına göre oturmuyor, solunda kalıyorlar. Tekrar tekrar çıkarıp taktım, yükseltme vidalarıyla 1 saattir bununla uğraşıyorum.

Lütfen yardım edin. Kasam APNX V1, Anakartım X870 Aorus Elite.

IMG_20260620_184710.webp

Vidalar hiç mi girip dönmüyor? %100 cuk denk gelecek diye bir kural yok. Bazı kasa/anakart kombinasyonlarında yuvanın yarısı delikten gözükürken montaj yaptığımı bilirim. Tabii anakarta fiziksel olarak zarar vermediğinden emin olmanız lazım. Arka port kısımlarının olduğu yerin iyice oturduğundan emin olun. Bazen orası geride kalıyor, ileri gitmekte zorlandığı için delikler denk gelmiyor.

Son düzenleme:
Anakartın arka USB bağlantı kısmını kasanın çerçevesine tam oturtun, bir elinizle hafif kastırın, alt köşe vidalarından bir tanesini anakartı hafif zorlayarak takın, vidayı tam sıkmayın, ikinci vidayı da tekrar anakartı hafif kastırarak takın, üçüncü vidayı tam sıkarsınız, kasa ve anakart boyutunun uyumlu olduğundan emin olun.

Vidalar hiç mi girip dönmüyor? %100 cuk denk gelecek diye bir kural yok. Bazı kasa/anakart kombinasyonlarında yuvanın yarısı delikten gözükürken montaj yaptığımı bilirim. Tabii anakarta fiziksel olarak zarar vermediğinden emin olmanız lazım. Arka port kısımlarının olduğu yerin iyice oturduğundan emin olun. Bazen orası geride kalıyor, ileri gitmekte zorlandığı için delikler denk gelmiyor.

Hocam vidayı döndürürken o yükseltme vidalarindan ses geliyor gicirdamamsi gibi bir şey ondan öyle montajlamak istemedim zarar vermemek için diyecektim anakartin arka kısmına hasar vermişim tak çıkar yapa yapa 🥲. Bu bir sorun teşkil eder mi bilemiyorum bakir yüzey gözüküyor.

IMG_20260620_191148.webp

Anakartın arka USB bağlantı kısmını kasanın çerçevesine tam oturtun, bir elinizle hafif kastırın, alt köşe vidalarından bir tanesini anakartı hafif zorlayarak takın, vidayı tam sıkmayın, ikinci vidayı da tekrar anakartı hafif kastırarak takın, üçüncü vidayı tam sıkarsınız, kasa ve anakart boyutunun uyumlu olduğundan emin olun.
Hocam bu ikinci üçüncü dediğiniz hangi vidalar nereden başlamalıyım. Kasa ve anakart boyutları uyumlu onda bir sorun yok.