malpts

Uzman
Merhaba,

Sistemi toplama aşamasındayım. Şu an aşağıda işaretlediğim yükseltme vidaları tam anakart vidasına göre oturmuyor, solunda kalıyorlar. Tekrar tekrar çıkarıp taktım, yükseltme vidalarıyla 1 saattir bununla uğraşıyorum.

Lütfen yardım edin. Kasam APNX V1, Anakartım X870 Aorus Elite.

IMG_20260620_184710.webp

Vidalar hiç mi girip dönmüyor? %100 cuk denk gelecek diye bir kural yok. Bazı kasa/anakart kombinasyonlarında yuvanın yarısı delikten gözükürken montaj yaptığımı bilirim. Tabii anakarta fiziksel olarak zarar vermediğinden emin olmanız lazım. Arka port kısımlarının olduğu yerin iyice oturduğundan emin olun. Bazen orası geride kalıyor, ileri gitmekte zorlandığı için delikler denk gelmiyor.

Son düzenleme:
Anakartın arka USB bağlantı kısmını kasanın çerçevesine tam oturtun, bir elinizle hafif kastırın, alt köşe vidalarından bir tanesini anakartı hafif zorlayarak takın, vidayı tam sıkmayın, ikinci vidayı da tekrar anakartı hafif kastırarak takın, üçüncü vidayı tam sıkarsınız, kasa ve anakart boyutunun uyumlu olduğundan emin olun.

Vidalar hiç mi girip dönmüyor? %100 cuk denk gelecek diye bir kural yok. Bazı kasa/anakart kombinasyonlarında yuvanın yarısı delikten gözükürken montaj yaptığımı bilirim. Tabii anakarta fiziksel olarak zarar vermediğinden emin olmanız lazım. Arka port kısımlarının olduğu yerin iyice oturduğundan emin olun. Bazen orası geride kalıyor, ileri gitmekte zorlandığı için delikler denk gelmiyor.

Hocam vidayı döndürürken o yükseltme vidalarindan ses geliyor gicirdamamsi gibi bir şey ondan öyle montajlamak istemedim zarar vermemek için diyecektim anakartin arka kısmına hasar vermişim tak çıkar yapa yapa 🥲. Bu bir sorun teşkil eder mi bilemiyorum bakir yüzey gözüküyor.

IMG_20260620_191148.webp

Anakartın arka USB bağlantı kısmını kasanın çerçevesine tam oturtun, bir elinizle hafif kastırın, alt köşe vidalarından bir tanesini anakartı hafif zorlayarak takın, vidayı tam sıkmayın, ikinci vidayı da tekrar anakartı hafif kastırarak takın, üçüncü vidayı tam sıkarsınız, kasa ve anakart boyutunun uyumlu olduğundan emin olun.
Hocam bu ikinci üçüncü dediğiniz hangi vidalar nereden başlamalıyım. Kasa ve anakart boyutları uyumlu onda bir sorun yok.

@utkuversus @X99

Son düzenleme:
Hasar verilen yerde veri iletim yolu yoktur büyük ihtimalle, çok sorun olmaz, montajdan sonra denersiniz, sorun çıkarsa servise gönderirsiniz, vida sıralaması önemli değil, anakartın USB bellek takılan dikdörtgen şeklindeki o arka kısmını kasaya güzelce tam oturtun, bu adımdan sonra aşağıdaki ya da yukarıdaki köşe vidalarından birisini takmaya çalışın, anakartı biraz esnetip güç uygulayabilirsin, vidayı tam sıkmana gerek yok, anakartı esnete esnete bütün vidaları takın, sıkma işlemini en son yaparsınız. Recep hocamızın montaj videolarını izleyebilirsin, anakartı vida yuvasına oturacak kadar esnetebilirsin sorun olmaz.

Hasar verilen yerde veri iletim yolu yoktur büyük ihtimalle, çok sorun olmaz, montajdan sonra denersiniz, sorun çıkarsa servise gönderirsiniz, vida sıralaması önemli değil, anakartın USB bellek takılan dikdörtgen şeklindeki o arka kısmını kasaya güzelce tam oturtun, bu adımdan sonra aşağıdaki ya da yukarıdaki köşe vidalarından birisini takmaya çalışın, anakartı biraz esnetip güç uygulayabilirsin, vidayı tam sıkmana gerek yok, anakartı esnete esnete bütün vidaları takın, sıkma işlemini en son yaparsınız. Recep hocamızın montaj videolarını izleyebilirsin, anakartı vida yuvasına oturacak kadar esnetebilirsin sorun olmaz.
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım ama şu yeşille işaretlediğim vida bir türlü tam olarak içine girmiyordu, ondan dolayı onu vidalamadım ama her yer vidalı ve anakart sabit şekilde duruyor. Biraz salladım kasayı falan, anakartta tık yok. O yüzden boş bırakma kararı verdim orayı; sonuçta köşe yeri falan değil, anakartın orta kısmında yer alıyor.

1781979102576.webp

Herhangi bir veri yolu göremedim açıkçası 2 adet daha vida yerinin orda çizik var ama bunun kadar büyük değil. Umarım bir şey olmaz. Olsa dahi servis çok masraf çıkarmaz umarım.

Son düzenleme:
Yanlış vida kullanıyor olabilirsin, anakart sallanmıyor ya da oynamıyorsa sorun olmaz. Kart yeni ise bazen değişim yapıyorlar bazen de hiç ilgilenmiyorlar. Soğutucuyu dikkatli takın, çok fazla orantısız güç uygulamayın.

Yok hocam. Yanlış vida kullanmıyorum. Kart yeni değil 7 aydır bende ama daha yeni açtım kutusundan. Teşekkürler. Tek temennim sorun çıkarmasın ya :D