Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Hangi arkaya onu tam anlamadım, ama RAM'lere 1-2 tane üflet noctua'nın kücük fanları var 6-8 cm falan 5000 rpm'lik 2 tane onlardan al anakarttan alttan üflet, 1 tane de ekran kartı üstünden üflet, ekstra olarak ekran kartı arka ızgarasına push pull mantıgında ters fan koyabilirsin bu tarzda ekstra fanlar ekledim ben etkisi var.Evet, yanında ek olarak kumanda mevcut. Ama kim neyi, nasıl kontrol ediyor daha bakmadım ona.
Dün akşam anakart ve PSU'yu montajlayıp, geçici bir kablolama(!) yaptım. Ve sistemin çalıştığını teyit ettim sadece.
Açıkçası kapalı kullanacağım.
Çünkü yaşadığım yerde toz soluyoruz.
Aklımda şu var; yanlış hesaplamadıysam ekran kartı görseldeki yeşil çizginin hizasına gelicek.
Eve gidince ölçüm yapıp ne kadar boşluk kalıcağına bakacağım. Yeteri kadar yer varsa arkaya bir tane daha fan sığdıracağım.
2 tane egzoz fanı olacak kısacası.Hangi arkaya onu tam anlamadım, ama RAM'lere 1-2 tane üflet noctua'nın kücük fanları var 6-8 cm falan 5000 rpm'lik 2 tane onlardan al anakarttan alttan üflet, 1 tane de ekran kartı üstünden üflet, ekstra olarak ekran kartı arka ızgarasına push pull mantıgında ters fan koyabilirsin bu tarzda ekstra fanlar ekledim ben etkisi var.
Noctua çok pahalı ya. 2 tane 6cm fana 1.500TL veresim yok açıkçası. 1 tane 12cm alır ekran kartının üstüne koyarım.
@Ayhan Dönmez bu anakartı alamazsam siyah olmasına takılmayıp Apex alabilirim bir ihtimal.
Olmadı 35K'lara ne önerebilirsin Apex'ten başka?
- Makaleler
- 1
Hero olur ama Apex varken değmez, 10 layer değil Hero, Apex kadar verim alamazsın. Bu bütçelerde 10 layer board almak lazım. Sonra PCB yamuldu diye konu açarsın çünkü 6 layer kendine hayrı yok@Ayhan Dönmez bu anakartı alamazsam siyah olmasına takılmayıp Apex alabilirim bir ihtimal.
Air blazer tarzında cfm yüksek bir fan tak. Fark ettiriyor, RGB'leri zaten sönük kalacak.2 tane egzoz fanı olacak kısacası.
Noctua çok pahalı ya. 2 tane 6cm fana 1.500TL veresim yok açıkçası. 1 tane 12cm alır ekran kartının üstüne koyarım.
@Hamza Ensar Sağlam Hero 8 layer olması lazım ama dediğim gibi Tachy için çözüm üretebiliyorsan ondan yana kullan hakkını. Push pull olmadan sığıyorsa öyle kullan, ya da push-pull'u kasanın dışına taşır, ben öyle yaptım bak sadece push hacmi kaplayıp push+pull yaptım yani bu tarz düşün, üst panel söküp ya da modifiye yapıp böyle yapabiliyorsun aklında olsun.
Son düzenleme:
Hero olur ama Apex varken değmez, 10 layer değil Hero, Apex kadar verim alamazsın. Bu bütçelerde 10 layer board almak lazım. Sonra PCB yamuldu diye konu açarsın çünkü 6 layer kendine hayrı yok@Hamza Ensar Sağlam Ben de fazlasıyla akıllandım, dedim ya Tachy alıp kasayı keserdim o derece. Bu kart bir daha girmez gibi TR pazarına. Getirdiklerine şaşırdım zaten.
Air blazer tarzında cfm yüksek bir fan tak. Fark ettiriyor, RGB'leri zaten sönük kalacak.
@Hamza Ensar Sağlam Hero 8 layer olması lazım ama dediğim gibi Tachy için çözüm üretebiliyorsan ondan yana kullan hakkını. Push pull olmadan sığıyorsa öyle kullan, ya da push-pull'u kasanın dışına taşır, ben öyle yaptım bak sadece push hacmi kaplayıp push+pull yaptım yani bu tarz düşün, üst panel söküp ya da modifiye yapıp böyle yapabiliyorsun aklında olsun.
Şu anakartın adam akıllı bir kutu açılışı ya da incelemeli videosunun olmamasına çok şaşırdım açıkçası. Almaya çalışacağım bunu bakalım.
- Makaleler
- 1
Anakart sağlam sen bana güven. Kasa mevzusu halledilir de bu anakart bir daha bence piyasaya girmez. Çok talep gördü yurtdısında. Zaten OC yapmayan tipler ne diye c26 kit ya da bu tarz anakartları alıyor anlamıyorum ama tükeniyor piyasada çok kalmıyor, tekrar gelir mi gelirse aynı mebla mı olur bilemezsin.Şu anakartın adam akıllı bir kutu açılışı ya da incelemeli videosunun olmamasına çok şaşırdım açıkçası. Almaya çalışacağım bunu bakalım.
Anakart sağlam sen bana güven. Kasa mevzusu halledilir de bu anakart bir daha bence piyasaya girmez. Çok talep gördü yurtdısında. Zaten OC yapmayan tipler ne diye c26 kit ya da bu tarz anakartları alıyor anlamıyorum ama tükeniyor piyasada çok kalmıyor, tekrar gelir mi gelirse aynı mebla mı olur bilemezsin.
Sağlamlığından değil de videosunu görsem anakartı gözle daha iyi inceleme fırsatı bulurdum. Bir de kutu içeriğini merak ediyorum.
- Makaleler
- 1
Attığım videoda unboxing yok muydu 8 saatlik yayında incelemiş aslında. Başka var mı ben de bilmiyorum.Sağlamlığından değil de videosunu görsem anakartı gözle daha iyi inceleme fırsatı bulurdum. Bir de kutu içeriğini merak ediyorum.
Attığım videoda unboxing yok muydu 8 saatlik yayında incelemiş aslında. Başka var mı ben de bilmiyorum.
Göremedim ben 8 saat izlemedim tabii ama