Arkadaşlar benim gönlüm aslında BMW'den yana ancak babamı ikna edemiyorum velet kitleden duymuş arıza çıkarıyor diye. Şimdi 2 seçenek var: Audi A4 Sedan 2.0 TDI Design ya da Quattro 2016 ve Mercedes C 200 d BlueTEC AMG 2015. İkisinin de tramersiz, boyasız olduğunu varsayarak değerlendirir misiniz? Şahsen 136hp araba almak mantıksız geliyor çünkü 400nm torku olan bir arabadan inip buna binersek yetmeyeceğini düşünüyorum.
C200 oldum olası sevmediğim bir araç, üretim yılı, çıktığı hız, tork vesaire fark etmeksizin araba küçük. D değil B segment içinde oturuyormuş gibi. Fazlasıyla da alçak, önünde Egea Cross bile giderken alttan bakıyorsun. Belki bunları sevenler vardır ama şahsen hiç sevmiyorum ve çok çok uygun fırsat gelmedikçe almam C200. Kullandığım kasa ise W204 idi.
Arkadaşlar benim gönlüm aslında BMW'den yana ancak babamı ikna edemiyorum velet kitleden duymuş arıza çıkarıyor diye. Şimdi 2 seçenek var: Audi A4 Sedan 2.0 TDI Design ya da Quattro 2016 ve Mercedes C 200 d BlueTEC AMG 2015. İkisinin de tramersiz, boyasız olduğunu varsayarak değerlendirir misiniz? Şahsen 136hp araba almak mantıksız geliyor çünkü 400nm torku olan bir arabadan inip buna binersek yetmeyeceğini düşünüyorum.
2'si de eski haşatı çıkmış arabalar olarak çok mantıksız. Yolda bırakacak, sürekli arıza ile uğraşılacak arabalar. Ha ikisinden dersen Mercedes C200d Bluetec Amg illaki daha mantıklı. Ama bu banda hiç ana parça değişimi yapmadan 100k civarı km gidecek araçlar almayıp bu yavaş araçlara hiçbir faydası olamayan beygir gücünden etkilenip almak da size kalmış.
O dönemin c serisinde (w205) 200d sorunlu malesef. Renault-Nissan ortak üretimi olan r9m motor var 160'lıkları çift turbo. 136'lıklar daha sorunsuz. Performans olarak yakıt tüketimi olarak çok keyifli aslında ama arıza yapma olasılığı ve arıza yaptığında rektefiye ile bile çözülemeyecek sorunları olabiliyor. Biraz kronik biraz eski kullanıcıya biraz da şansa bağlı bu durum.
Bahsettiğim motoru 130'luk başka bir araçta kullanıyoruz tek turbo olduğu için çok daha sorunsuz. W205 mercedes'de c180 çok daha keyifli olur. Performansı çok kötü gelirse ufak bir yazılım hatta turbo değişimiyle tatmin eder. Tabii yakıt olarak 200d e yaklaşamaz.
Şekil şemal olarak dönemin c serisi benim daha çok hoşuma gidiyor bir de arkadan itişili ama a4 2.0tdi da motor olarak çok başarılı. Genişlik-konfor olarak aynı gibiler. Kalite olarak mercedes biraz daha iyi hissettirir. C200d ve a4 2.0tdi quattro arasında audi alınır.
Bmw tarafında 320i ler thp peugeot motorlu saçma sapan yakan saçma sapan sorunları olan bir araç. Ama 320d düşünülürse benim tercihim kesinlikle bmw tarafından olur üçünün arasında. Tabii bmw'nin temizini bulabilirsen
Araçtan beklentileri ihtiyaçları bilmiyorum ama ben şahsen d segmentinde bu paralara bunları kesinlikle almam..
Al bi s60 -v60 d4 - 2.0 dizel keyfine bak...
Daha geniş bir araç aranıyorsa 1.6tdi superb bakılır dolu dolu. Seçenek bol.