Batuska05

Uzman
Selamünaleyküm, hayırlı günleriniz olsun.

Bir yardıma ihtiyacım var. Kasama extradan fan alacağım. Kasamın üstüne 1 egzoz ve 2 hava girişi için ARGB 3 pinli olacak. Kasamdaki kontrolcü 3 PIN'i destekliyor sanırım yine de özelliklerini atacağım
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • Kasa: Dark DKCHMAXV30 Maxima V30
Sessiz güçlü ve hava akışı güzel olan fan önerileriniz varsa çok güzel olur. Fiyat konusunda en fazla 1.500-2.000 TL diyebiliriz.

Kasamda 4 fan var. Hava girişi olarak önde 3, egzoz olarak da arkada 1 tane fan var. Aklımdaki şey kasanın üstüne 3 tane koymak 1 tanesini egzoz olarak 2 tanesini de hava girişi olarak düşünüyorum.

Kasamlea gelen fanlar Dark Twister 12cm modeli olması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam attıgım markada sorun yaşamazsınız. En kalitelilerden öyle diyeyim. Almışken kaliteli alın sonra uğraşmayın.

Bir sorum daha olacak kasamdaki ARGB kontrolcüsü 6 fan girişi var şimdi ben 3 adet daha fan alacağım kasam da 4 tane fan takılı toplam 7 fan olacak nasıl bağlama yapacağım bu fanlarda hem dişi hem erkek pin girişi ile papatya dizilimi yapıp tek bir pin ile kontrolcüye taksam çalıştırır mı?
Hocam kasamdaki kontrolcüde 3 pin girişi olması alırsam sıkıntı yaratır mı?

Hocam attıgım markada sorun yaşamazsınız. En kalitelilerden öyle diyeyim. Almışken kaliteli alın sonra uğraşmayın.

Hocam bu fan için ne diyorsunuz baktığımda bu modelin cmf daha fazla gösteriyor.

Soldaki Thermalright TL-C12C-S X3 sağdaki Arctic PWM pst.

Son düzenleme:
Bir sorum daha olacak kasamdaki ARGB kontrolcüsü 6 fan girişi var şimdi ben 3 adet daha fan alacağım kasam da 4 tane fan takılı toplam 7 fan olacak nasıl bağlama yapacağım bu fanlarda hem dişi hem erkek pin girişi ile papatya dizilimi yapıp tek bir pin ile kontrolcüye taksam çalıştırır mı?
Hocam kasamdaki kontrolcüde 3 pin girişi olması alırsam sıkıntı yaratır mı?

Hocam bu fan için ne diyorsunuz baktığımda bu modelin cmf daha fazla gösteriyor.

Soldaki Thermalright TL-C12C-S X3 sağdaki Arctic PWM pst.
Çoklayıcı alabilirsin.

Üst tarafa kasanın içine doğru üfleyecek şekilde fan takılması bana pek doğru gelmiyor. Kasa içine taze hava üfleyecek fanların önde ve altta, egzoz fanların da üstte ve arkada olması ile efektif bir akış ve soğutma olacaktır.

Üst tarafa kasanın içine doğru üfleyecek şekilde fan takılması bana pek doğru gelmiyor. Kasa içine taze hava üfleyecek fanların önde ve altta, egzoz fanların da üstte ve arkada olması ile efektif bir akış ve soğutma olacaktır.

Benim kasa da alta fan koyulur mu reis bir bakabilir misin kasa modelime.

Coklayıcı var kasada hepsini papatya dizilimi ile tek bir kablodan direk coklayıcıya verebilir miyim?

1746989029065.webp

Egzoz fanları resimdeki gibi yerleştirdiğinizde yeterli olacaktır, önden arka ve üst tarafa en sağlıklı hava akışı.