Bütçe
1.500

Techmo

Yetkin
Sosyal Locası
Yer
Matrix
Merhaba,

Bugün sistemi çalıştırmak istediğimde tepki vermiyordu, ilk olarak güç kaynağını kontrol ettim ve yandığını fark ettim. Son zamanlarda çok fazla elektrik kesintisi oluyordu, çok yüksek ihtimalle bundan dolayı yandı.

IMG_20241225_163349.webp

Sistem
  • R5 1600
  • RX 570
  • 16GB RAM (2x8)
  • MSI B450M Pro M2 V2
  • Kingston A2000 M.2 SSD
  • 5x 12cm kasa fanı
Sistem genel olarak 5 yılını doldurmak üzere, ileriye dönük değil de bu sisteme yetecek bir ürün arayışındayım. @Caner Uncu'nun paylaştığı bir ürün dikkatimi çekti: Delta GPS-550LB. Bu model eski güç kaynağını aratmayacaksa almayı düşünüyorum, son kararımı vermeden önce fikir almak istedim. İyi Sosyaller dilerim.

Biraz bütçe artarsa bunu önerebilirim.
Bu ve A550BN radarımdaydı fakat bu sistem için pek yatırım yapmak istemiyorum açıkçası. İleriye dönük düşünseydim bu modeli tercih edebilirdim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Görüşlerini belirtirlerse memnun olurum, en azından rahatlıkla sipariş verebilirim. Oreki mart ayında Technopat'ta "alınır" demiş. Güncel olarak da bu bütçede pek fazla "alınabilir" model yok gibi.

Fark ettim de GPS-550LB modelinin kutu üstünde koruma sınıfları belirtilmiş ancak kısa devre koruması (SCP) bulunmuyor gibi, QP sitesindeki teknik özellikler yetersiz, tam emin olamadım ama SCP yok gibi. Bu nedenle C750 modeline mi yönelsem diye düşünmeye başladım.

Bir de bu model var:

Gigabyte GP-P650G 650W 80+ Gold PSU

C750 (PA-7B2BB-EU) modeline göre daha iyi gibi duruyor, bilgisi olan var mıdır?

Son düzenleme:
Bütçe içinde Delta 550 LB varken ve maksat günü kurtarmakken (konudan bağımsız olarak PSU, fiyatına göre gayet makul bu arada) başka bir seçenek aramaya pek de gerek yok, şu anda bu fiyat ile Bitfenix BP600'e göre de daha iyi bir seçenek. Bu arada P650G'yi ben de merak ediyorum.

Ek olarak paylaştığınız fotoğaftaki yanan ve bir kısmı parçalanmış eleman MOV bu arada, şebeke kaynaklı yüksek voltaj bertaraf edilmiş. PSU görevini yerine getirmiş en azından.

Son düzenleme:
Bütçe içinde Delta 550 LB varken ve maksat günü kurtarmakken (konudan bağımsız olarak PSU, fiyatına göre gayet makul bu arada) başka bir seçenek aramaya pek de gerek yok, şu anda bu fiyat ile Bitfenix BP600'e göre de daha iyi bir seçenek. Bu arada P650G'yi ben de merak ediyorum.

Ek olarak paylaştığınız fotoğaftaki yanan ve bir kısmı parçalanmış eleman MOV bu arada, şebeke kaynaklı yüksek voltaj bertaraf edilmiş. PSU görevini yerine getirmiş en azından.
GPS-550LB modelini almak üzereydim ancak gördüğüm kadarıyla üründe kısa devre koruması (SCP) bulunmuyor, benim için önemli bir unsur. C750'ye yöneldim, onda da yüksek ihtimalle tek PCI-e kablosu var, o fiyata ürün alıyorsam bari ileriye dönük olsun diyorum, bu nedenle hemen hemen aynı fiyata Gold sertifikalı P650G modeline daha sıcak bakıyorum şu an.