Bütçe
1.600.000 TL

Benim sadece şu bilgiyi vermemle bizimkiler Kona'yı seçenek olmaktan çıkarırlar :D.

Taigo - Puma kısmında da motor hacminden dolayı bir şey demediler zaten :).

Xceed gerçekten güzel araç hocam farkındayım ama senin de dediğin gibi piyasası kötü, bu yüzden maalesef olmaz :(. Piyasa kısmı önemli çünkü yeni aldığımızı da her an elden çıkarabiliriz.

Peki Skoda Kamiq 1.0 TSI - Otomatik nasıldır?

Hocam dizel araçlardan uzak durun bence. Özellikle Adblue bulunduranlardan. Gerçekten baş belası diyebilirim. Güncel dizel araçların tümünde Adblue arızası yaşanıyor. Kaçınılmaz son gibi bir şey.

Temiz Corolla 1.8 hibrit. Her ne kadar vergisi biraz fazla olsa da yakıt fiyatları malum. Fiyatların dahada artmiyacağının garantisi yok. Eğer aktif bir kullanım var ise en mantıklı araçtır kendisi. Sorunu yok, piyasası çok.

Hocam dizel araçlardan uzak durun bence. Özellikle AdBlue bulunduranlardan. Gerçekten baş belası diyebilirim. Güncel dizel araçların tümünde AdBlue arızası yaşanıyor. Kaçınılmaz son gibi bir şey.

Şu anki Corolla'da AdBlue yok hocam. Allah var hakkını yemeyeyim motor taş gibi, daha bu motordan bariz bir şikayet kimseden duymadım.

Megane 4 Faz 2'nin 1.5 dizelini düşündük de onda da AdBlue var işte, mecbur vazgeçtik :).

Megane 4 1.3 TCe termostat sorunu var ama dikkatli olunursa bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum Akrabam'da kullanıyor 120.xxx Km'de termostat sorunu yaşamadı tavsiye ederim piyasası peynir ekmek gibi konforlu ama yakıt tüketimi Corolla'ya göre tatmin etmeyebilir

Yerden yükseltilmiş bir Polo And Çetin'in tabiri ile. Fiyatları biraz uçuk bence.

Zaten o adam sayesinde Opel Frontera 1.2 Hybrid'den vazgeçtik, yolda kalan 2008 vakalarından dolayı 😅.

O zaman Kamiq elendi...

Temiz Corolla 1.8 hibrit. Her ne kadar vergisi biraz fazla olsa da yakıt fiyatları malum. Fiyatların daha da artmiyacağının garantisi yok. Eğer aktif bir kullanım var ise en mantıklı araçtır kendisi. Sorunu yok, piyasası çok.

Bu yeni Corolla'ların 1.5 benzinlilerinin tüketimi nasıl acaba?

Megane 4 1.3 TCe termostat sorunu var ama dikkatli olunursa bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum Akrabam'da kullanıyor 120.xxx Km'de termostat sorunu yaşamadı tavsiye ederim piyasası peynir ekmek gibi konforlu ama yakıt tüketimi Corolla'ya göre tatmin etmeyebilir.

Onu alıp sırf yakıtı yüzünden geri sattık zaten :).

Olmaz maalesef...

Suv/crossover tarzı bir şey arıyorsanız Toyota yaris cross hibrit 1.5 bakabilirsiniz ikinci el. 3 yıldır ailem kullanıyor ve menunlar araçtan. Ancak piyasası Corolla kadar hızlı değil.

Bu yeni Corolla'ların 1.5 benzinlilerinin tüketimi nasıl acaba?

Bilgim yok maalesef.

Şu anki Corolla'da AdBlue yok hocam. Allah var hakkını yemeyeyim motor taş gibi, daha bu motordan bariz bir şikayet kimseden duymadım.

Megane 4 Faz 2'nin 1.5 dizelini düşündük de onda da AdBlue var işte, mecbur vazgeçtik :).
Hocam valla dizel araç normalde alınabilir kullanım şekline göre ancak bu adblue gerçekten alınabilecek bir risk değil. 2017 model 1.6 BlueHdi EAT 6 şanzımanlı 3008'im var, sıfır aldık 8 senedir bizde araç. 2 sene öncesinde adblue arızası aldım. Kendi kendine yanıp sönüyordu. 1 ay önce tekrar yandı ve sönmedi araç km saymaya başladı kendini kilitlemek için. Ya depo değiştirmek gerekiyor ki çok masraflı ya da iptal yaptırmak gerekiyor ki o da orijinalliği bozuyor. Bu arıza başımıza dert olana kadar bakımlar dışında 1 kere servis görmedi araç. Tam bir baş belası gerçekten. Şimdilerde dizel artık getirmiyorlar, saf benzinli araçta kalmadı gibi bir şey. Çoğu firma hibrit üretmeye başladı ki onlarda da batarya sorunu çıkıyor. O yüzden iyi araştırmak lazım.